BULLET JOURNAL

Still Life

 

Taisinkin viime vuoden puolella mainita blogissa uudesta innostuksen kohteestani, bullet journalin tekemisestä eli bujoilusta! Jos et vielä tiedä mikä bullet journal on, niin sen voisi sanoa yksinkertaisuudessaan olevan kalenterin, muistikirjan ja päiväkirjan sekoitus, eli kalenterikirja joka luodaan itse. Bujoon voi kalenterin lisäksi tehdä vaikkapa erilaisia muistilistoja ja kaikenlaisia trackereita - tai ihan mitä vaan itse haluaa.

Ostin Adlibriksesta tämän superhienon bujo-kirjan, jonka sivuilla ei ole ruutuja tai viivoja, vaan pilkut niin kuin useimmissa bullet journaliin tarkoitetuissa kirjoissa on. Pilkut eivät hallitse viivojen tapaan liikaa taustalla, ja niiden avulla on kätevä tehdä sivuille kuvioita ja tekstejä. Tuo kirja on melkein A4:n kokoinen, jonka ansiosta siihen on kiva kirjoittaa ja piirtää, vaikka se ei ehkä ole maailman kätevin kantaa mukana.

Mun bujoilu on lähtenyt käyntiin enimmäkseen testailulla. Kirjan alkuun olen tehnyt sisällysluetteloa sitä mukaan kun sisältöä on syntynyt, ja ensimmäiselle aukeamalle tein future login, eli tulevaisuuslokin. Tammi- ja helmikuun viikkonäkymiä olen raapustanut pikkuhiljaa, tai lähinnä olen keskittynyt piirustelemaan ja testaamaan kyniä, ja itse kalenterinäkymät ovat syntyneet siinä sivussa :D Näin alussa en ole kauheasti vielä jaksanut tehdä muuta kuin näitä perus viikkonäkymiä, to do-listoja ja blogimuistiinpanoja, eli niiden trackereiden ja muiden juttujen tekeminen on näin alkuvaiheessa jäänyt vähän vähemmälle. Viikkonäkymiä olen kokeillut tehdä sekä yhdelle sivulle että koko aukeamalle, mutta siihenkin paras tapa syntyy varmasti ajan myötä! Inspiraatiota bujoiluun olen etsinyt Instagramista ja Pinterestistä, mutta myös esimerkiksi Youtube on bujo-tutorialeja pullollaan.

Olen myös harjoitellu bujoa varten erilaisia fontteja ja simppeliä piirtämistä, vaikka aikamoisia pinterest-kopioitahan nämä mun söpöt hedelmät ja kasvit kyllä on :D Aloitin myös heti kynähifistelyt ja tilasin Teippitarhasta noita Tombow'n kaksipäisiä kyniä sekä ostin Suomalaisesta pari Pilotin Frixion-kynää, joissa on kätevä kumi poispyyhkimistä varten. Multa löytyy jo valmiiksi muutama paketti puuvärikyniä, Tigerin tusseja sekä iso läjä muistilappuja, tarroja ja teippejä, joten välineet bujoilua varten on jo aika hyvin kasassa!

Mutta voi vitsit, onhan tää kyllä superkivaa puuhaa ja mukavan luova harrastus! Löytyykö lukijoistani muita bujoilijoita?

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.