DIY-joulukoristeet

Still Life

Enää viisi yötä jouluun! Mikäli kodista puuttuua vielä joulutunnelmaa, niin tässä muutamia jouluisia sisustus- ja askarteluvinkkejä, jotka sopii myös pieneen budjettiin.

1. Hamahelmikoristeet

Hamahelmet on kulkeneet mun mukana melkein koko aikuisiän ja ovat ehdottomasti mun lemppariaskartelujuttu! Hamahelmistä on tullut tuunattua niin lasinalusia, avaimenperiä kuin jääkaappimagneettejakin. Hamahelmistä tehdyt joulukoristeet sopivat niin joulukortteihin kuin kuusen koristeluunkin, ja helmillä askartelu on mukavaa ajanvietettä lasten kanssa tai ihan aikuisseurassakin.

Kun haluttu kuvio on tehty alustaan, sen päälle laitetaan leivinpaperia, jonka päältä silitetään silitysraudalla varovasti niin että helmet kuumenevat ja sulavat yhteen (tämä osio vaatii vähän tarkkuutta ja harjoittelua :D). Esimerkiksi Pinterestistä löytyy hakusanoilla christmas hama beadschristmas hama bead pattern ja christmas perler beads ohjeita jouluisista hamahelmikuvioista. Hamahelmipaketteja löytyy isommista marketeista, askarteluliikkeistä (esim. Sinooperi) sekä lelukaupoista.

2. Sisustustaulut lahjapaperista

Joulukuussa kaupat on pullollaan toinen toistaan kauniimpia lahjapapereita. Jos mun tavoin haluat ihastella kauniita lahjapapereita muutenkin kuin pakettien päällä, niistä on helppo tuunata sisustustauluja! Tämä lahjapaperi löytyi Sokokselta.

Aiemmin kirjoittamani juttu diy-sisustustauluista löytyy muuten täältä.

3. Karamellikeppinauha

Vanhan ajan candy canet on vuodesta toiseen söpöimpiä joulukoristeita (ja syötäviä!). Karamellikepeistä ja langasta tehty nauha ilahduttaa kotona ja näyttää kivalta myös esimerkiksi kodin ulko-ovessa. Tämä mun pikaisesti tekemä nauha on aika pelkistetty versio - lisäämällä nauhaan vaikkapa muita joulukarkkeja, pipareita tai esimerkiksi havunoksia, siitä saa helposti tehtyä tosi näyttävän joulukoristeen. Karamellikepit on kauniita koristeita myös joulupaketteihin!

Sitten vaan Jouluradio soimaan, vähän suklaata askarteluevääksi ja hommiin! 

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.