Heipat Girlsille

Still Life

 

Minulla oli pitkään ristiriitainen suhtautuminen Girls-sarjaan. Tykästyin ja jäin koukkuun Girlsiin ensimmäisistä jaksoista lähtien, mutta tavallaan jokin silti tökki sarjassa. Tuntui, että juoni etenee päämäärättömästi, ja faktahan on se, että kaikki neljä naista ovat oikeasti aika ärsyttäviä. Ensimmäisen ja toisen kauden katsoin melko peräkkäin, ja sen jälkeen tuli pitkä tauko ja pieni tylsistyminen koko sarjaan. Kolmas ja neljäs kausi menettelivät. Viidennen kauden sarjasta katsoin viime syksynä, jolloin innostuin sarjasta ihan uudella tavalla. Tuo viides kausi oli itse asiassa niin loistava, että katsoin heti sen jälkeen koko sarjan putkeen uudestaan, ja toisella katselukerralla ihastuin siihen valtavasti.

En vieläkään osaa sanoa, mikä tekee Girlsistä niin hyvän ja koukuttavan. Siinä bailataan, rakastutaan, sekoillaan ja koitetaan löytää elämään jotain järkeä. Välillä (usein) hahmojen itseriittoisuus ärsyttää, ja he tekevä typeriä päätöksiä. Elämä tuntuu pintaliidolta ja huolet päälleliimatuilta. Tavallaan sarjassa on silti jotain aitoa ja samaistuttavaa. Se on viihdyttävä ja laadukkaasti tehty kasvutarina. Vaikka sarja pyöriikin pääosin naisten ympärillä, on mielestäni Girlsin yksi vahvuus nimenomaan mahtavat mieshahmot. Etenkin Ray ja Hannahin isä Tad ovat suosikkejani.

Vaikka toisaalta jään kaipaamaan Girlsiä, uskon silti sen loppumisen olevan hyvä asia, sillä en näe sen olevan sarja joka jatkuu ja jatkuu kymmeniä tuotantokausia. Odotankin siis innolla ja mielenkiinnolla millaisen lopun sarjan tekijät ovat Girlsille päättäneet tehdä.

Kenellä muulla tulee ainakin vähän ikävä Girlsiä?

Girlsin kuudes ja viimeinen kausi HBO Nordicissa 13.2. alkaen.

Kuva: HBO

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.