Hyvinvoinnin tammikuu - Oivalluksia liikunnasta

Still Life

 

Lupailin tammikuun alussa jonkinlaisena uuden vuoden lupauksena aloittaa blogissa teemakuukaudet, ja julkaista kuukausittain muutamia kirjoituksia vaihtuvista teemoista. Tammikuun teemana on hyvinvointi ja liikunta, josta kirjoittaminen toimii myös kivana haasteena itselleni!

Fakta on siis se, että olen aina ollut aika laiska liikkuja, enkä koe itseäni kovin liikunnalliseksi ihmiseksi. Pari vuotta sitten kuitenkin päätin että aika voisi olla kypsä aloittaa jonkinlainen liikunaharrastus, ja lopulta löysin itseni paikallisen kansalaisopiston vatsa-peppu-reisijumpasta. Ensimmäinen tunti oli ihan kamala mutta jokin kipinä ja innostus ryhmäliikuntoihin siitä kuitenkin syntyi. Siitä lähtien olen ostanut itselleni joka kevät ja syksy jumppapaketin, joka oikeuttaa käymään mielin määrin opiston järjestämissä jumpissa vaikka jokaisena viikonpäivänä. Tässä ajassa omiksi suosikeiksi on juurikin sen ihanan kamalan vatsa-peppu-reisijumpan lisäksi tulleet mm. aerobic ja pepputreeni sekä tanssilliset Bailabaila- ja Just Dance-tunnit.

Se tärkein oivallus minkä itse olen tehnyt liikkumisen suhteen on se, että liikunta voi oikeasti olla mukavaa ja tuoda paljon sisältöä elämään. Näin joulun jälkeen monien mielessä on painostava ajatus siitä kuinka "pitäisi" alkaa liikkumaan, ja salille tai jumppaan raahaudutaan puolipakolla. Ainakin omalla kohdallani se oikea liikunnanilo löytyi vasta silloin kuin aika oli sille hyvä. Joskus kannattaa astua omalle epämukavuusalueelleen ja kokeilla uusia juttuja, sillä sen oman suosikkiliikuntamuodon saattaa ehkä löytää juuri silloin kun joutuu aluksi haastamaan ja tsemppaamaan itseään.

Toinen tärkeä oivallus on ollut se, että usein liikunnassa laatu korvaa määrän. En mittaa jumppatunnin onnistumista poltettuina kaloreina tai toistojen määrällä vaan sillä minkälainen fiilis siitä tulee. Aika usein pari kertaa viikossa hymyn huulille tuova liikkuminen on paljon antoisampaa kuin neljä kertaa viikossa naama irvessä puoliteholla tehty treeni. Liikunnan (kuten monien muidenkin asioiden) suhteen on myös tärkeää olla itselleen armollinen. Joskus lepo ja päiväunet voi olla paljon parempi vaihtoehto kuin väsyneenä liikkuminen. Ja toisinaan pelkkä kävelylenkki voi olla se paras ja antoisin vaihtoehto keholle ja mielelle!

PS. Tässä kuussa olisi tarkoitus asettaa itsensä taas epämukavuusalueelle ja käydä kokeilemassa twerkkausta, iiks!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.