JOULUN HERKULLISIN (VEGAANINEN) SUKLAAKAKKU

Onko sulla vielä suunnittelematta mitä leipoa joulupöytään? Tässä tulee mun ehdotus: maailman herkullisin vegaaninen suklaakakku! Olen itse asiassa jakanut tämän kakun reseptin blogiin jo aiemmin, mutta leivoin tätä kakkua pari viikkoa sitten toista kertaa ja tein siitä vähän jouluisemman version, joten mun on ihan pakko vinkata reseptistä vielä uudelleen.

Kakun resepti on alunperin Kinuskikissan sivuilta, mutta minä bongasin reseptin Sulassa sovussa-blogista. Kakku on tosi helppo tehdä: digestive-keksit murennetaan ja sekoitetaan margariinin kanssa ja seos painellaan irtovuokaan. Sen jälkeen vatkataan kerma ja sekoitetaan se sulatetun suklaan kanssa ja levitetään pohjan päälle. Sitten kakku laitetaan vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin – suosittelen kuitenkin jättämään kakun koko yöksi jääkaappiin jos malttaa. Maku on seuravaana päivänä ihan täydellinen! Pahoittelut muuten vähän hämärästä kuvasta, en ehtinyt ottaa kakusta kuvaa päivänvalossa kun se meni suoraan jääkaapista päivällispöytään (ja kaikki tykkäsivät) 😀

Tein viimeksi sen virheen että pidin kakkua jääkaapissa vain muutaman tunnin (syytän raskauden aikaisia suklaahimoja) ja laitoin pohjaan liian vähän margariinia suhteessa kekseihin. Mulla on halkaisijaltaan n.20 cm irtopohjavuoka, johon laitoin margariinia muistaakseni tuplamäärän eli n. 150 grammaa ja keksejä suurinpiirtein ohjeessa mainitun 300 grammaa. Tällä kertaa kakun koostumuksesta tuli parempi – tosin viimeksi kakkuun käyttämäni soijavispikerma sopi siihen  kauravispikermaa paremmin. Kakun päälle lisäsin vielä jouluisia makuja pipareiden ja kuivattujen karpaloiden muodossa.

Vinkkinä muuten että tuossa alkuperäisessä ohjeessa kakku on tehty maidottomana ja lisäksi gluteenittomana, eli se sopii hyvin erityisruokavaliota noudattavien joulupöytään!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.