Kiitos, Skam

Still Life

 

Jättisuosion saanut norjalainen Skam-sarja on ollut viime kuukausina ihan kaikkien huulilla. Eikä ihme, tuo sarja on kyllä kaikkien niiden kehujen arvoinen! Vaikka siitä on kirjoiteltu blogeissa paljon, tuntui musta siltä että haluan koota postaukseen myös omat fiilikseni Skamista.

Ahmin Skamin kaikki kaudet muutamassa päivässä. Ihastuin, samastuin, olin surullinen, nauroin, hämmennyin. Upposin täysillä sarjan maailmaan ja loppumisen jälkeen iski valtava tyhjyys. Oikeastaan sitä tuli heti niin ikävä, että katsoin suuria tunteita herättäneen kolmannen kauden heti uudestaan.

Sen lisäksi, että Skam on äärimmäisen samaistuttava, hauska ja nerokkaasti tehty, minut se herätti myös miettimään omaa elämänasennetta ja valintoja. Välillä on vaikea muistaa, että me eletään just nyt. Asioita sattuu ja tapahtuu koko ajan, mutta niistä liikaa huolehtiminen tai vatvominen ei yleensä auta ketään. On tärkeää tehdä niitä asioita, joista oikeasti tykkää ja joista tulee onnelliseksi. Hyvistä tyypeistä ja rakkaista ihmisistä tulee pitää tiukasti kiinni. Ja joskus on vaan parasta irroitella ja tanssia, vailla huolta huomisesta. Ja välillä ihan tavallinen arki voi olla juuri se paras syy laittaa punaista huulipunaa!

Niin kuin Isak sanoi kolmannen kauden lopussa: life is now, elämä on nyt. Se tuntuu usein niin kliseiseltä, mutta se on ihan totta. Tästä edes yritän muistaa sen useammin.

 

Kuva: NRK 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.