KOLME ASIAA JOTKA VANHEMMUUDESSA YLLÄTTIVÄT

Tunteiden kirjo ja myös negatiiviset tunteet

Kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään ja vanhemmuuteen.Vaikka oma lapsi on kuinka rakas, häntä kohtaan voi välillä tuntea turhautumista ja ärsyyntymistä. Negatiiviset tunteet ovat yleensä ohimeneviä, niitä tulee ja menee (toki jos negatiiviset tunteet tuntuvat ottavan ylivallan, kannattaa puhua asiasta jollekulle).

Itse yllätyin myös siitä miten voimakasta äidinrakkaus on ja miten voimakkaalta pelot tuntuvat. Lasta kohtaan tuntee niin suurta rakkautta että hänen eteensä tekisi oikeasti mitä vain.

Miten radikaalisti esikoisen syntymä vaikuttaa parisuhteeseen ja perhedynamiikkaan

Ennen olimme vain me kaksi, ja elämä oli aika huoletonta. Yhtäkkiä kaikki pyöriikin vastasyntyneen ympärillä, eikä aikaa itselle tai parisuhteelle ole lähimainkaan siinä määrin kuin aiemmin.

Olen kuitenkin itse kokenut, että vaikka kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa on vähemmän, silloin niistä pienistäkin hetkistä osaa nauttia eri tavalla. Rakkaus jota koen puolisoa kohtaan, on yhteisen lapsen myötä myös muuttanut muotoaan. Lapsi vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja on aivan ihmeellistä seurata lapsen kasvua yhdessä. Toki väsymys ja uudesta elämäntilanteesta johtuvat muutokset asettavat parisuhteen aivan uudenlaisen haasteen eteen.

Miten nopeasti uuteen elämäntilanteeseen tottuu

Yksinoloa ja pitkään nukkumista rakastavana ihmisenä mua jännitti vauvan syntymässä eniten se miten jaksan uutta arkea univajeessa. Monet kehottivat nukkumaan silloin kun vauvakin nukkuu. Ensin pidin neuvoa hölmönä (vauvan nukkuessahan on juuri sopivasti aikaa pestä pyykkiä tai keittää tuttipulloja…), mutta pidemmän päälle lepääminen vauvan kanssa samaan aikaan on hyvä idea, ainakin välillä. Mikään ei ole parempaa kuin päikkäreiden nukkuminen lapsen kanssa kylki kyljessä! Silloin tällöin pitkään nukkuminen ja sängyssä yksin lojuminen on aivan mahtavaa luksusta, mutta lapsen myötä olen huomannut miten aikaisin nouseminen sopii myös omiin rytmeihin paremmin (siis jos herääminen ei tapahdu ennen seitsemää..)

Yllättiko sinut joku asia vanhemmuudessa?

Lue myös:

ONNEKSI MINULLA ON SINUT

VIIKON PARAS PÄÄTÖS: OTIN AIKAA ITSELLENI

11 x ARJEN HELPOTTAJIA

SUORITTAMISESTA JA LÄSNÄOLON VAIKEUDESTA

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *