Kuinka selviytyä syksystä?

Still Life

 

Vaikka olenkin aina pitänyt syksystä, syysmoodiin virittäytyminen ja kylmeneviin ilmoihin totuttautuminen vaatii aina vähän ekstratoimenpiteitä. Tuntuu, että syksyt etenee joka vuosi samalla kaavalla: alkusyksy sujuu kivasti vielä vähän kesää fiilistellen ja kauniista päivistä nauttien, ja sitten yhtäkkiä syyskuun lopussa iskee ankeus ja tuntuu ettei keho ja mieli totu millään pimeyteen ja kylmyyteen. Sen sijaan että haikailisin loputtomien kesäpäivien perään, tänä syksynä aion ottaa tavoitteeksi nauttia tästä kauniista vuodenajasta, keskittyä tekemään kivoja juttuja ja kääntää omaa asennetta vähän positiivisempaan suuntaan.

Miten syksystä voi sitten tehdä vähän kivemman? Tässä ainakin muutamia asioita, joihin aion panostaa:

 

Syyspukeutumisesta inspiroituminen

Pukeutumisen kannalta syksy on aina ollut mun lempivuodenaika. Syysmuoti on inspiroivaa ja kerroksiin pukeutuminen on kivaa ja käytännöllistä, mutta itseään ei tarvitse vielä hukuttaa talvikamppeisiin. Paksut neuleet, college-paidat, kauluspaidat, farkut, pipot ja Dr. Martensin maiharit ovat suosikkeja vuodesta toiseen. Syksyisin tulee usein pukeuduttua harmaaseen, mustaan, valkoiseen ja tummanpunaiseen, vaaleanpunaista unohtamatta. Niin ja tummapunainen huulipuna on asusteista paras!
 

 

Harrastukset, ulkoilu + muut mukavat jutut

Yksi syksyn parhaimmista jutuista on jumppakauden alkaminen pitkän odotuksen jälkeen. Jumpissa on superkiva käydä ja ryhmäliikunnat tuo tavalliseen arkielämään niin paljon iloa ja hyvää fiilistä. Tänä syksynä aloitan myös uuden kieliharrastuksen, nimittäin tänään on vuorossa ensimmäinen norjan tunti! Ja jotta tekeminen ei loppuisi kesken, niin unohtuneen neulomisharrastuksen henkiinherättäminen olisi myös suunnitelmissa (saapa nähdä miten käy..). Syksyllä aion myös ulkoilla ja käydä luonnossa, mutta vastapainoksi nauttia leppoisista koti-illoista, läheisten seurasta ja pupujen rapsuttelusta.

  

 

Musiikki ja sarjat

Onko parempaa juttua, kuin linnottautua kotona telkkarin ääreen hyvien ruokien ja teekupin kanssa ja napauttaa päälle hyvä sarja? Mulla on aina kesken monta erilaista sarjaa, joista sitten valitsen juuri sen fiilikseen sopivan. Tällä hetkellä on kesken ainakin The Crown, Better Call Saul, Twin Peaksin uusin kausi, toisilla (tai kolmansilla) kierroksilla New Girl ja Breaking Bad, sekä O.C. ja Frendit noin miljoonatta kertaa. Niin ja telkkarisarjoista Ensitreffit alttarilla koukuttaa joka syksy! Syksy on myös hyvää aikaa tehdä uusia musiikkilöytöjä - tai sitten kuunnella vaan repeatilla Lana Del Reyn loistavaa uutta levyä.
 

 

Hyvä ja terveellinen ravinto

Kesän jälkeen tunkkainen olo ja liiallinen sokerin syönti on enemmän kuin tuttu olotila. Tänä syksynä aion oikeasti panostaa siihen että arkiruokailuun löytyisi niiden samojen vanhojen ruokien lisäksi uusia reseptejä, ja erityisesti siihen että herkuttelu pysyisi aisoissa. 

Mitkä jutut tekee sun syksystä mukavamman?
 

 

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Niin samaa mieltä! Mukavaa syksyä, kyllä tästä syksystä näillä selvitään :)

Siri H
Still Life

Ihan varmasti selvitään :) Mukavaa syksyä myös sulle!

Essi's

"syysmoodiin virittäytyminen ja kylmeneviin ilmoihin totuttautuminen vaatii aina vähän ekstratoimenpiteitä" tää on niiiin totta. Ollaan me suomalaiset kyllä oikeesti aika sisukkaita kun pitkästä ja pimestä syys- ja talviajasta selviämme. Itse fiilistelen syksyisin myös kynttilöitä ja muita pieniä syksyisiä sisustuselementtejä kodissa :)

Siri H
Still Life

Tuo on kyllä totta, sisukkuutta todellakin vaaditaan että tästä monen kuukauden pimeydestä selvitään :D Syksyn kynnyksellä on kyllä kiva panostaa sisustukseen ja siihen että kotona on kiva olla. Ihanaa syksyä sulle! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.