KUUKAUDEN VALINTA: MERCEDES BENTSO – EI KOIRA MUTTEI MIESKÄÄN

Kuukauden valinta-postaussarjassa esittelen kuukauden aikaa ilahduttaneita tai  inspiroineita asioita ja ilmiöitä.

Tämän kuukauden valintani on Linda-Maria Roineen ja Venla Pystysen kirja Mercedes Bentso – Ei koira muttei mieskään.

Linda-Maria Roine on tullut tutuksi sanavalmiina rap-artistina Mercedes Bentsona, mutta sitä ennen hän oli hyväksikäytetty ja koulukiusattu lapsi, joka varttui yksinhuoltajaäidin kanssa Itä-Helsingissä. 16-vuotiaana hän kohtaa kaupungilla juuri vankilasta vapautuneen romanimiehen Santerin, jolta Linda-Maria saa kaipaamaansa huomiota ja ympärilleen ihmisiä. Ihmisiä, joiden elämän täyttää huumeet, väkivalta ja rikokset. Naisen asema näissä piireissä on surkea. Myös Linda-Maria jää koukkuun huumeisin, kohtaa järkyttävää väkivaltaa, syrjintää ja alistamista.

”Koita muistaa, että sä oot nainen. Seurassa sä et puhu kuin kysyttäessä. Älä tee numeroa itsestäs.”
….

”Pelkäsin, ettei se enää haluaisi nähdä, jos en tottelisi, vaikka mua hätkähdyttikin, miten se näki naisen: Ei koira, muttei mieskään.”

Tämä kirja on ihan valtavan rohkea. Mun mielestä on todella tärkeää että näitä tarinoita tuodaan julki. Että tietäisimme heistä joiden ääni ei muuten pääse kuuluviin. Että ymmärtäisimme miten paljon on tekemistä siinä, ettei kukaan yhteiskunnassamme joutuisi Linda-Marian kaltaiseen tilanteeseen.

Kirja on osin rajua luettavaa, mutta siinä on samalla toivoa. Joskus yksi kohtaaminen voi muuttaa täysin elämän suunnan. Ja aina – ihan aina – kannattaa unelmoida.

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *