TULEEKO MEIDÄN VAUVA NÄKYMÄÄN BLOGISSA JA SOMESSA?

Lapset somessa. Aihe, joka puhututtaa mediassa ja blogeissa tasaisin väliajon, ja jota joudun nyt itse miettimään aivan uudesta näkökulmasta kun oma lapsi on kohta syntymässä.

Olen lukenut vuosikausia useita perheblogeja ja aina välillä hämmästellyt miten avoimesti jotkut kertovat blogissa tai somessa lapsen henkilökohtaisista asioista. Nykyaikana taitaa olla yleisempää että lapsesta löytyy jotain kuvia tai tietoja netistä, kuin se että lapsi olisi ihan kokonaan poissa somemaailmasta. Mutta vaikka lapsi näkyisikin aktiivisesti esimerkiksi blogissa, on silti aika paljon vaihtoehtoja siihen miten lapsi näkyy. Lapsi voi olla osa blogia ja tavallaan kulkea mukana ”taustalla” tai olla persoonana merkittävässä osassa blogia.

Rehellisesti sanottuna mua hirvittää joidenkin vanhempien tyyli jakaa somessa todella avoimesti lapsen henkilökohtaisia asioita, kuten koko nimi ja esimerkiksi koulun tai päiväkodin sijainti. On aina olemassa se mahdollisuus että joku käyttää näitä tietoja väärin. Siksi ymmärrän täysin sen että jotkut eivät halua julkaista netissä mitään kuvia tai tietoja lapsestaan, tai jättävät esimerkiksi lapsen kasvokuvat kokonaan. Ymmärrän myös sen että lapsen kasvaessa mielipiteet saattavat muuttua suuntaan tai toiseen.

Tällä hetkellä musta (ja meistä) tuntuu siltä että meidän vauva tulee näkymään blogissa ja somekanavissani jonkin verran. Aion varmasti kirjoittaa blogiin vauvajutuista ja lapseen liittyvistä teemoista, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon ja miten kirjoitan hänestä itsestään. Koska kirjoitan lifestyle-blogia, olisi ehkä vähän outoa ”piilottaa” hänet blogista kokonaan. Aion kuitenkin huolehtia tarkkaan hänen yksityisyydestään ja miettiä tarkkaan millaisia kuvia julkaisen lapsestani. Ja mitä tulee lapsen nimeen – vaikka olisikin ihana ajatus julkistaa pikkuisen nimi koko maailmalle, aiomme pitää hänen koko nimensä poissa netistä.

Lapsen näkyminen somessa – millaisia ajatuksia se teissä herättää?

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *