LUONNONKOSMETIIKKAA VAUVAN HERKÄLLE IHOLLE

*kosmetiikkatuotteet saatu

Näin vauvan ensikuukausien aikana oon alkanut miettimään tarkemmin minkälaisille tuoksuille  ja kemikaaleille hän altistuu. Totta puhuen en ollut ajatellut asiaa ollenkaan ennen kuin keväällä äitiysloman alkaessa aloin pesemään pikkuruisia vauvanvaatteita. Tuli sellainen fiilis että tahdon pestä vauvanvaatteet ehdottomasti hajusteettomilla pyykkiaineilla. En halunnut että vastasyntyneen vauvan vaatteissa on mitään tuoksuja.

Oon itse vähentänyt hajusteiden käyttöä, enkä ole vuoteen käyttänyt hajuvettä. Aluksi lopetin hajuveden käytön alkuraskauden aikana kun pahoinvointi oli niin voimakasta että kaikki voimakkaat tuoksut ällöttivät. Kotona ollaan otettu käyttöön hajusteettomia vaihtoehtoja mm. juurikin pyykkiaineissa ja pesuaineissa, ja kosmetiikassa suosin miedon tuoksuisia tuotteita.

En halua että vauva haistaa muuta kuin sen luontaisen tuoksuni johon hän on tottunut. Tutkimusten mukaan äidin tuoksu tuo vastasyntyneelle turvaa, ja itseasiassa vastasyntyneen vauvan aisteista hajuaisti on se kaikista kehittynein.

Entäs vauvan ihonhoito? Käytän itse paljon luonnonkosmetiikan tuotteita, joten sen takia suosin myös vauvan ihonhoitotuotteissa luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja. Viime aikoina oon alkanut kiinnittämään paljon tarkemmin huomiota kosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloon ja ottamaan selvää mitä ainesosia kannattaa välttää.

Myönnän, että Lydian ensikuukausien aikana meillä on käytetty vähän liikaa kosteuspyyhkeitä. Kosteuspyyhkeet ovat toki näppäriä pienen vauvan kanssa, mutta kun kotona ollaan niin on aika helppoa käydä pesemässä vauvan kasvot ja vaippa-alue lavuaarin ääressä.

Sain testattavaksi luonnonkosmetiikan- ja ekotuotteiden maahantuontiyritys Nordic Health Systemiltä muutamia luonnonkosmetiikan tuotteita vauvoille. Cattier Parisin kosteuspyyhkeet ovat 100% biohajoavaa luomupuuvillaa. Kun pienen lapsen kanssa on matkoilla tai ei pääse lavuaarin ääreen, on kosteuspyyhkeitä kätevä pitää mukana. Nämä Cattier Parisin hajusteettomat kosteuspyyhkeet ovat hyvä valinta jos haluaa suosia luonnollisempaa ja hellempää vaihtoehtoa.

Minkälaisia tuotteita vauvan herkälle iholle tulisi käyttää? No ensinnäkin, pieni vauvahan ei paljon ihonhoitotuotteita tarvitse. Vauvan voi pestä pelkällä vedellä tai miedolla pesuaineella. Meillä on tapana laittaa kylpyveteen muutama tippa öljyä. Nurmen Calming Baby Oil on valmistettu manteliöljystä ja se on vegaaninen ja hajusteeton. Öljyä voi sivellä myös vauvan karstaiseen päänahkaan.

Vauvalla olisi myös hyvä olla tehokas ja monikäyttöinen perusvoide. Nurmen Baby Balm on niinikään vegaaninen ja hajusteeton. Pehmeää  voidetta oon käyttänyt mm. vauvan punoittaviin poskiin ja polvitaipeiden kuivaan ihoon.

Mites te muut vanhemmat – millaisia ihonhoitotuotteita tykkäätte käyttää vauvoilla/lapsilla? Ja suositteko kotona ja kodinhoidossa tuoksuttomia vaihtoehtoja?

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

kauneus iho lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *