Matkavinkit Budapestiin

Still Life

Oi, Budapest! Me tehtiin tasan vuosi sitten mahtava reissu Budapestiin, ja en muista onko mikään muu kaupunki tehnyt niin suurta vaikutusta ja tuntunut niin mukavalta ja vastaanottavaiselta kuin Budapest. Tällä hetkellä joudun valitettavasti tyytymään vain uudesta matkasta haaveiluun ja reissun muisteluun. Tässäpä siis muutama vinkki Budapestiin, jos joku teistä on tuon ihanan kaupungin valinnut syyslomakohteeksi!

Kylpylät
Budapest on tunnettu lukuisista kylpylöistään, ja ne ovatkin yksi must-juttu mitä kaupungissa kannattaa kokea! Me yövyttiin majesteettisessa Hotelli Gellertissä, jonka yhteydessä on upea art nouveau-tyylinen, vuonna 1918 valmistunut Gellert Spa-kylpylä. Voin lämpimästi suositella tuota kylpylää ja etenkin sen 36 asteista ulkoallasta, jossa lilluminen kauniina syyspäivänä oli varmasti koko matkan paras juttu!
 

Budan linna

Budan linna (unkariksi Budavari Palota) taitaa olla kaupungin suosituin turistikohde, ja sen alueelta löytyy mm. museoita, kaupunginkirjasto ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Tässä paikassa saa kulumaan koko päivän!
 

Museot, kirkot ja kaupungin historia

Budapestin kaupungilla on mielenkiintoinen historia, ja vaikkei kovin historiafriikki olisikaan, kannattaa kaupunkiin ehdottomasti tutustua museoiden ja kirkkojen kautta. Yksi mieleenpainuvimmista paikoista oli Suuri Synagoga (Nagy Zsinagóga) jonka yhteydessä toimii myös The Jewish Museum. Samasta paikasta löytyy myös ylläolevan kuvan monumentti, joka on rakennettu toisen maailmansodan aikana kuolleiden unkarinjuutalaisten muistoksi.
 

Ruoka

Kaupungin parhaat burgerit löytyy Vegan Lovesta, hummukset Hummus Barista ja jälkiruokavohvelit Ahoy! Chocolate & Lemonade-kahvilasta.

 

Kaupunginpuisto

Varosliget-kaupunginpuisto sijaitsee Pestissä, ja tuo valtava vehreä alue pitää sisällään mm. huvipuiston, eläintarhan, kasvitieteellisen puutarhan, pari museota, Széchenyin kylpylän ja Vajdahunyadin linnan. Puistoon hurauttaa nopeasti keltaista metrolinjaa pitkin (Budapestin metrokartta on muuten superhelppo ja näppärä!).

Juutalaiskorttelin rauniobaarit

Budapestiin matkustava ei voi välttyä kuulemasta juutalaiskorttelin rauniobaareista! Rauniobaarit ovat siis nimensä mukaisesti rakennettu korttelin rapistuneisiin rakennuksiin, ja persoonallisten baarien lisäksi paikasta löytyy kivoja pikkuputiikkeja ja street food-paikkoja. Kuuluisin baareista lienee Szimpla Kert. Valitettavasti mulla ei ole kuvia tuolta, mutta tämä on paikka jossa kannattaa ehdottomasti käydä!

 

Flipperi-museo

Paikka jossa en varmasti olisi käynyt ilman poikaystävääni: flipperi-museo. Tämä Budapestin kätketty aarre, Budapest Pinball Museum, on siis peliluola joka pitää sisällään satoja erilaisia flippereitä ja pelejä. Hauska paikka myös ihan tavistyypille! Osoite: Radnoti Miklos utca 18.

Tulipas ihan matkustusfiilis tätä kirjoittaessa! Ja vaikka Budapest olikin superkaunis syksyllä, sinne olisi ihan mahtavaa matkustaa seuraavan kerran kesällä. Sitä odotellessa!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Vitsi kun Budapest on niin mieletön kaupunki! Itse kävin vuonna 2015, keväällä.
Kahvilakulttuuri, edullisuus, rakennuksien arkkitehtuurinen kauneus ja nähtävyydet, ja myös tosi helppo ja edullinen saavutettavuus houkutteli!

Namnamnam tuli ikävä niitä toinen toistaan herkullisimpia ja persoonallisia kahviloita!!!

Voin suositella kans ihan kenelle tahansa, Budapestissa on ihana vaan strollailla ympäriinsä. <3

Siri H
Still Life

Just näin, ihan mahtava paikka! Valtavasti kaikkea nähtävää, ja ainakin oman kokemuksen mukaan Budapest oli suurkaupungiksi kuitenkin aika rauhaisa :) Siellä olisi ihan hyvin viihtynyt lomalla vaikka parikin viikkoa! :D

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Onneks sinne pääsee aina takas! Seuraavaksi sit pidempään, ja kierrellen sellaisia uusia paikkoja mitä edellisellä kerralla ;-) 

Siri H
Still Life

Niinpä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.