MEIKITTÖMYYDESTÄ, IHO-ONGELMISTA JA ITSETUNNOSTA

Still Life

 

 

 Tässä olen minä ilman meikkiä ja muutenkin ihan luonnollisessa lookissa. Te jotka olette lukeneet blogiani pidempään, saatatte ehkä muistaa, että olen muutaman kerran maininnut siitä kuinka olen aiemmin kärsinyt lievästä aknesta ja ikävistä iho-ongelmista. Mulla on ollut jo pidempään mielessä kirjoittaa vähän mun ajatuksia meikittömyydestä ja siitä miten ihon parantunut kunto on vaikuttanut mun itsetuntoon!

Mua on siis vaivannut useamman vuoden aikuisiän akne, jonka myötä ihoni on ollut tosi epätasainen ja silminnähden ärtynyt. Noin 25-vuotiaana eli pari vuotta sitten ihoni meni ennätyshuonoon kuntoon. Se tuntui ikävältä ja myös jotenkin nololta. Vaikka akne on yleinen vaiva myös aikuisille, se liitetään usein teini-ikäisten ongelmaksi. Tuli sellainen tunne, että ei kai enää "tämän" ikäisenä pitäisi olla enää finnejä?! Vaikka ihoni ei ehkä muiden silmään näyttänyt niin pahalta, niin se sai itselleni epävarman olon, ja tuntui että oli "pakko" meikata että sai ihon epäpuhtaudet piiloon. Onneksi tajusin ettei iho-ongelmien kanssa kannata kärvistellä itsekseen, vaan hankkia asiantuntevaa apua. Minulle sopiva apu löytyi taitavalta kosmetologilta, lymfahoidoista ja siitä, että löysin kosmetologin avustuksella Essen valikoimasta minulle hyvät ihonhoitotuotteet. Sen lisäksi että nykyään hoidan ja hellin ihoani laadukkailla tuotteilla, juon paljon vettä, koitan nukkua, liikkua ja syödä sopivasti, sekä muistaa syödä sinkkiä, joka sekin vaikuttaa ihon kuntoon.

Kun iho on hyvässä kunnossa, se vaikuttaa ihan koko olemukseen. Mua harmittaa ettei tullut otettua ennen/jälkeen-kuvia, sillä muutos on ollut niin merkittävä. Kun ei tarvitse murehtia huonoa ihoa tai peitellä sitä, kasvoihin tulee ihan erilainen hehku ja muutenkin on niin paljon helpompi olla. Olen vähentänyt meikkaamista todella paljon, ja vaikka välillä onkin kiva laittautua, olen huomanut miten hyvin viihdyin ihan meikittömässä lookissa. Ennen kaikkea olen oppinut pitämään meikittömistä kasvoistani ja kiinnittämään huomiota näppyjen sijasta niihin kasvonpiirteisiini joista pidän. Ja se jos mikä on lisännyt itsevarmuutta! Saan kiittää hyviä geenejä tummista silmistä, tuuheista ja mustista silmäripsistä ja sopivan ruskean värisistä hiuksista. Vaikka silmäpussia meinaakin kertyä silmien alle ja otsassa on juonteita, niin kuitenkin tällä hetkellä tunnen oloni todella hyväksi. Tietysti välillä on niitä päiviä kun tyytymätön omaan peilikuvaansa, mutta se on onneksi ihan normaalia.

Ja vaikka iho ei ehkä pysykään ihan näin sileänä koko loppuelämää, olen kuitenkin tosi onnellinen siitä, että iho-ongelmien kanssa painiminen on muuttanut tapaa miten näen itseni. Olen aina uskonut siihen kuuluisaan "sisäiseen kauneuteen", mutta nyt olen vielä entistä varmempi siitä, että sisältä kumpuava hyvä fiilis todellakin näkyy ulospäin.
 

Onko sulla vastaavanlaisia kokemuksia? Tunnetko olosi kauniiksi ilman meikkiä?

Ihanaa sunnuntaita!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

Kommentit

IinaS (Ei varmistettu) https://bangsiina.com

Sun iho näyttää tosi hyvältä ilman meikkiä, tosi kaunis oot!

Itselläni ei oo ikinä ollut iho-ongelmia (kop kop koputan puuta). Mutta mulla on tosi ohut iho ja kaikenmaailman suonet kuultaa tosi paljon ihon läpi ja mulla on tosi tummat silmänaluset luonnostaan. Pari vuotta sitten meikkasin tosi luonnollisesti, mutta suonet oli aina saatava piiloon :D Sitten pikku hiljaa aloin vähentämään meikkiä ja tulin itsevarmemmaksi. Lopulta jätin myös meikkivoiteen pois ja nyt en yleensä arjessa enää meikkaa. Vain jos menen johonkin tärkeään tilaisuuteen tai sitten jos on vain fiilis taiteilla joku meikki kasvoille :)

Minä ja mun suonet ollaan hyviä just näin! :D Ja muuten rusketus auttaa siinä, että iho näyttää tasaisemmalta :)

Siri H
Still Life

Kiitos paljon! :) Mielenkiintoista kuulla että sullakin ollut vastaavanlaisia tuntemuksia, ei taideta tosiaan olla yksin näiden juttujen kanssa! Uskon kyllä vahvasti siihen, että kun vaan päättää tietoisesti vaihtaa omaa ajattelutapaa ja suhtautumista omaan ulkonäköön/kehoon, niin alkaa nähdä itsensä lempeämmin ja erilaisessa valossa. Meikkaamisestakin nauttii nykyään enemmän kun sitä tekee harvemmin! :D Ja todellakin, me ollaan just hyviä näin :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.