MILLÄ MEILLÄ LEIKITÄÄN?

Yksi asia josta nautin äitinä suuresti on nähdä lapseni leikkivän. Taaperon leikkeejä on aivan ihanaa ja liikuttavaa seurata. Kuinka hän suloisesti järjestelee pieniä eläinhahmoja riviin pöydälle tai kuinka hän tekee lego-torneja keskittynyt ilme kasvoillaaan. Lydia tykkää ihan valtavasti leikkiä itsekseen, ja ihan viime viikkoina hänen sorminäppäryytensä ja koordinaatiokyky on ottanut taas askelia eteenpäin, eikä legopalikoiden irroittaminen toisistaan aiheuta enää akuuttia raivonpuuskaa 😀 Tässä postauksessa esittelen 1,5 vuotiaan lempilelut ja leikit!

Palikat & Lego Duplot

Duplot ovat meillä tällä hetkellä ihan ykkösjuttu! Niistä rakennellaan torneja, puretaan ja rakennetaan taas ja kuljetellaan ympäriinsä mukana. Ostin Lydialle kesällä ison boksin Duploja ja mukaan on tarttunut myös muutamia sekalaisia lego-pussukoita kirppareilta. Mun mielestä on hurjan kivaa että ns.”perinteiset” lelut kuten Legot kiinnostaa myös nykyajan lapsia!

Leikkikeittiö, astiat ja ruuat

Äitini toi Lydialle Ikeasta leikkikeittiön ja se on ollut neidille tosi mieluinen. Keittiön lisäksi meiltä löytyy pehmokasviksia- ja ruokia sekä 1- vuotissynttärilahjaksi astiasetti. Taaperon keittiöleikit ovat niin suloisia: hän kerää lautasille ruokia, laittaa ne leikkiuuniin ja tarjoilee meille juomista pikkuisista kupista. Leikkikeittiöllä ja astioilla riittää varmasti leikittävää vielä moneksi vuodeksi.

Pipsa Possu ja muut eläinhahmot

Voi että miten meillä tykätäänkään Pipsa Possusta! Muoviset Pipsa- ja Jyri-figuurit kulkee Lydian käsissä mukana milloin mihinkin ja öisin on vieressä Pipsa-pehmolelu. Pipsa Possun lisäksi kaikki muutkin pienet käsiin sopivat hahmot ja maaatilaneläimet ovat mukana päivittäisissä leikeissä. Muuton yhteydessä löysin muovipussillisen omia vanhoja lelujani, ja Lydia sai niistä leikkeihin mukaan kaksi pientä barbie-vauvaa ja pienen barbie-talon. Niissä nyt barbie-vauvat ja maatilan eläimet sitten asuvat solussa sovussa, aww!

Kirjat

Olemme pyrkineet kannustamaan lasta kirjojen pariin jo ihan pienestä pitäen, ja käydään kirjastossa viikon tai pariin välein. Lydia selailee jonkin verran itsekseen kuvakirjoja ja lisäksi luetaan hänelle ääneen. Nyt meillä on kesken Muumien Taikatalvi. Mukavaa että lapselle lukemalla olen itsekin viimein tutustunut Muumi-kirjoihin! Muumien lisäksi tämän hetken lemppareita ovat Pipsa Possun äänikirja (yllätys…) sekä Oppi&ilon kuvakirjat joista kuuluu sanoja nappia painamalla.

Mukavaa viikkoa!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *