MILLAINEN ÄITI OLEN?

rento mutta rajat asettava

Kun on puolitoistavuotiaan lapsen vanhempi, on vielä melko helppo sanoa olevansa rento äiti. Rajojen asettaminen on lähinnä tyyliä ”älä syö roskia lattialta” tai ”älä laita leluja pottaan”. Mutta pikkuhiljaa uhmailuja ja sellaisia hetkiä alkaa olla enemmän, joissa välillä tekisi mieli antaa periksi. Siinä mielessä koen rajojen asettamisen jo pienelle lapselle todella tärkeäksi! Olen luonteeltani aika suurpiirteinen, ja huomaan että äitiydessä olen vähän samanlainen. En jaksa aina välittää kaikista pikkujutuista, mutta suurempien linjojen ja periaatteiden täytyy olla kunnossa.

rakastava ja rakkautta näyttävä

Meillä lähes joka aamu alkaa sillä että sanon lapselle ”huomenta kulta” ja illalla ”hyvää yötä rakas”. Rakkautta näytetään sanoin ja teoin – ja mikä onkaan ihanampaa kuin oman lapsen halailu ja pusuttelu! Toivon että onnistun pitämään Lydian kanssa aina hyvän keskusteluyhteyden, ja että voidaan aina puhua tunteista ja näyttää tunteita avoimesti.

kannustava ja positiivinen

Mitä tulee läheisiin ihmissuhteisiin ja varsinkin vanhemman ja lapsen väliseen suhteeseen, kannustaminen ja myönteinen ilmapiiri on äärimmäisen tärkeä. Siitä miten ja millaisia kehuja lapselle kannattaa antaa, ollaan nykyään aika montaa mieltä. Tunnetaitoja lapselle-sivustolla kannustetaan kehumaan lasta esimerkiksi hänen toimintaansa kuvailemalla:
”Pelkästään “olipa hienoa” tai “ihana juttu” voi jättää lapsen epätietoisuuteen siitä, että mistä tässä nyt olikaan kyse? Mistä hän sai kehuja? Kannattaa siis kuvailla enemmän toimintaa. “Ihanaa, kun korjasit kaikki askarteluvälineet laatikkoon. Nyt ne löytyvät helposti seuraavalla kerralla.” tai “Hienosti autoit siskoa kenkien laitossa. Nyt meille jää enemmän aikaa leikkiä puistossa.“

luonteva äidin roolissa

Musta tuntuu että olen aina ollut äiti. Näin ovat myös monet mun läheiset sanoneet! Äitiys ja äitinä oleminen on minussa jotenkin niin syvällä, että en voi olla muuta kuin älyttömän kiitollinen siitä, että saan kokea tämän kaiken <3

Millaiseksi äidiksi/vanhemmaksi kuvailisit itseäsi?

Rauhaisaa sunnuntaita (täällä satoi tällä viikolla ensilumi!)

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *