MITÄ MEILLÄ SYÖDÄÄN?

IMG_0729.jpg

Kasvissyöjä ja sekasyöjä samassa taloudessa – mitä meillä siis syödään?

Kutsun itseäni nykyään ”kotivegaaniksi”, sillä kotiruokavaliossa olen korvannut suurimman osan maitotuotteista vegaanisilla vaihtoehdoilla, mutta en ole ehdoton. Juustoa syön joskus, samoin esimerkiksi rahkaa ja jäätelöä. Kodin ulkopuolella ravintoloissa valitsen usein vegaanisia vaihtoehtoja, mutta en aina. Lihaa en ole syönyt kohta 11 vuoteen.

Kokkailen kotona ihan tavallista kotiruokaa ja käytän ruokavaliossani paljon esimerkiksi tofua, härkistä ja nyhtökauraa. Söisin mielelläni paljon enemmän linssejä, papuja ja herneitä, mutta valitettavasti ne ei sovi kovin hyvin mun mahalle suurissa määrin. Syön päivittäin kaksi lämmintä ateriaa ja useamman välipalan. Varsinkin nyt raskausaikana olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota säännölliseen ateriarytmiin ja siihen että ruokavalioon kuuluu paljon hedelmiä ja kasviksia.

brownie3.jpgfafas2.jpg

Mieheni on tosiaan sekasyöjä, mutta syö kyllä usein kasvisruokaa. Se mikä monia kummaksuttaa, on se että teemme pääsääntöisesti ”omat” ateriamme. Toki syömme joskus samaa ruokaa, ja viime aikoina ollaankin yhä useammin tehty yhdessä kasvisruokaa. Mutta kuitenkin, yleensä me kokkaillaan omat ruokamme ja se sopii meille oikein hyvin.  Koska olen ollut koko aikuisikäni kasvissyöjä, en oikeastaan edes osaa tehdä mitään liharuokia kovin hyvin, jos nyt ei jauhelihan paistamista lasketa 😀

Viime kuukausina ollaan kiinnitetty entistä enemmän huomiota ruokaostosten suunnitteluun ja siihen että tehdään ruokakaupassa järkevämpiä ja edullisempia valintoja. Toinen asia missä koitetaan petrata on se että ostetaan kerralla kaupasta suuremmat ostokset, ettei täydennysostoksia tarvitsisi tehdä kovin usein. Inhoan heittää ruokaa roskiin, ja välillä on hyvä tehdä vaikkapa isompi satsi ruokaa uunissa ja laittaa siihen mukaan esimerkiksi huonoksi meneviä vihanneksia.

IMG_0737.jpg

Pääsääntöisesti koen ruokavalioni olevan hyvä, mutta liiallinen herkuttelu on mun heikkous. Rakastan kaikkea sokerista ja makeaa ja pystyn syömään kerralla ihan järkyttäviä määriä suklaata tai jäätelöä.. Edes muutaman viikon tai kuukauden kestävä sokerilakko voisi olla hyvä idea, ja ylipäätään se että jos tekee mieli herkutella, ostaisi sen jättimäisen irtokarkkipussin sijasta vaikkapa korvapuustin tai suklaapatukan.

Aurinkoista sunnuntaita! 🙂

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

koti ruoka-ja-juoma terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *