Mitä ostan kirppareilta & pari kirppistelyvinkkiä

Still Life

Mun blogin luetuimpia juttuja ovat usein kirppispostaukset, ja ne ovat myös mulle itselleni niitä kivoimpia juttuja kirjoittaa! Olen tosiaan aika aktiivinen kirppiksillä kävijä ja vuosien varrella kirppisten koluamiseen ja aarteiden löytämiseen on kehittynyt ne omat tavat ja traditiot.

Mitä siis ostan kirppiksiltä, ja millaisia vinkkejä voisin antaa muille jotka haluaa tehdä entistä parempia löytöjä?

Hyväkuntoiset vaatteet

Suuri osa mun päivittäiskäytössä olevista vaatteista, kuten paidat, mekot ja muutamat takit on ostettu käytettyinä. Mun vakiokirppiksillä on paljon nuorten aikuisten myyntipöytiä, joista löydän tosi usein omaan tyyliin sopivia vaatteita omassa koossani. Joidenkin mielestä kirppiksiltä ei kannata ostaa kenkiä, sillä kengät muotoutuu niin paljon käyttäjänsä jalassa, että ne eivät välttämättä istu seuraavan käyttäjän jalkaan ollenkaan. Olen tehnyt muutamia hyviä kenkälöytöjä kirppiksiltä, joten yleensä vähintäänkin kurkkaan millaisia kenkiä on tarjolla. Aika harvoin kenkiä kuitenkaan päätyy kassalle asti.

Muutamia aiempia kirppis/asupostauksia:
 

Vaaleanpunainen takki

2nd hand biker jacket

5 faktaa asusta

Ihanat kirppislöydöt

Mammamekossa

 

Laukut ja muut asusteet

Parhaat laukkulöytöni olen tehnyt kirppareilta: esimerkiksi Marimekon logokassi ja ihana iso olkikassi ovat viime syksyn löytöjä. Varsinkin pieniä nahkalaukkuja ja kangaskasseja kannattaa metsästää käytettynä. Myös retro-henkisiä laukkuja ja reppuja voi löytää kirppareilta todella edullisesti. Laukkujen kuntoon kannattaa perehtyä kunnolla jo ennen ostoa, sillä rikkinäiset lukot tai repsottavat ompeleet ovat ikäviä yllätyksiä.

 

Sisustusesineet ja astiat

Persoonallisimmat koriste-esineet, kehykset ja peltipurkit löytyy kirppareilta. Meidän kodin aarteita ovat mm. kaikki ihanan värikkäät maatuskat, hevostaulu, pupulamppu ja pikkupurnukat.

Tekstiilit ja kankaat

Paras kirppislöytö ikinä: Marimekon pupuverho! Vaikka mun ompelutaidot on ihan olemattomia, ostan silti joskus kirppareilta erilaisia kankaita ja kangaspaloja. Jos kangas ei sovellu verhoksi (tai jos ei osaa ommella), kangaspaloista saa helposti tehtyä sisustustauluja pingottamalla kankaan canvas-taulun tai styroksipohjan päälle.

Tajusin muuten näitä kuvia katsellessa että tuo meidän makuuhuoneen valkoinen päiväpeite (joka näkyy ensimmäisessä ja toisessa kuvassa taustalla) on myös second handina ostettu, ja hintaa uudenveroisella päiväpeitteellä oli muistaakseni parikymppiä.
 

Muutama vinkkini kirppistelyyn:

Älä anna halpojen hintojen sokaista, vaan mieti ennen vaatteen tai tavaran ostoa keksitkö sille mitään käyttötarkoitusta (tää on muuten vinkki josta mun itsekin pitäisi ottaa opiksi).
Kokeile rohkeasti eri kokoisia vaatteita myös sen oman tutun koon ulkopuolelta. Kirppiksillä tulee usein vastaan uusia merkkejä joiden kokoluokitukset saattavat olla ihan erilaisia kuin mihin on tottunut!
Jos löydät hyvän oloisen myyntipöydän, kannattaa koluta se läpi kunnolla. Jos löydät pöydästä yhden kivan vaatteen, on todennäköistä että saman tyypin pöydästä löytyy jotain muutakin mielenkiintoista.
Käy kirppareilla usein. Jos kirppiskierroksen tekee kerran vuodessa, ei ole ihmekään jos tuntuu ettei ikinä löydy mitään.
Fyysisten kirpputorien lisäksi netistä löytyy vaikka mitä 2nd hand ryhmiä (esim. Facebookista), ja kannattaa tutustua myös Zadaa-sovellukseen!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Mä kiertelin joskus kauan sitten kirppiksiä.Enää en. Minä tykkään katsella facebookin nettikirppiksiä, niitä paikallisia, jossa tavara haetaan myyjältä. Ei tule pettymyksiä myöskään, koska siinä oviaukossa voit vielä päättää jätätkö vai otatko. Itsekin myyn juuri näillä kirppiksillä.

Siri H
Still Life

Facebookin kirppikset on kyllä käteviä! Itsekin oon joskus myynyt vaatteita ja sisustustavaraa niissä. Jos ei syystä tai toisesta halua/viitsi laittaa kirppikselle myyntipöytää, yksittäisiä vaatteita yms on helppo laittaa palstalle myyntiin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.