MITEN PUKEUTUA TÖIHIN HELTEELLÄ?

Still Life

 

Olen noin kuukauden myöhässä tän aiheen kanssa, haha! Mulla on ollut tää postaus luonnoksissa melkein koko heinäkuun, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tehdä tätä loppuun asti :D No mutta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ja näyttäähän sääennuste vieläkin helteiden jatkuvan joten ehkä joku saa tästä aiheesta vielä jotain irti!

Tiedätte tunteen: mittari näyttää +30, pitäisi lähteä töihin ja olo tuntuu tukalalta. Mitä kannattaa pukea päälle töihin ettei paahtuisi ja että olo tuntuisi helteellä mahdollisimman mukavalta?

Nyt kun helleaalto on jatkunut jo viikkoja, on töihin sopivia vaatteita joutunut miettimään ihan toden teolla. Mun työ on aika perus toimistoympäristössä, jossa pukukoodi on erittäin vapaamuotoinen. Työlookin pitää olla siisti, mutta asu voi kuitenkin olla aika rento, ja töissä voi huoletta olla paljain säärin.

Tässä muutamia mun vinkkejä siihen miten töihin kannattaa pukeutua helteillä! Kuvat on kerätty vanhoista postauksista.

1. Valitse päälle mielummin väljää kuin vartalonmyötäisiä vaatteita. Mun tämän kesän käytetyin vaate on ollut ihan ehdottomasti musta midihame. Se on kevyttä ja ilmavaa materiaalia, ja pienikin tuulenvire (tuli se sitten vaikka toimiston tuulettimesta...) tuntuu sen läpi mukavalta. Olen yhdistänyt hameeseen usein valkoisen löysän t-paidan, siinä on luottoyhdistelmä jolla harvoin voi mennä pieleen. Valitsen myöskin mielummin jalkaani pidempilahkeiset culottes-housut kuin shortsit.

2. Jos peruskesämekot tuntuu liian avonaisilta työympäristöön, pue mekon kanssa kimono tai laita mekon päälle (tai alle!) ohut t-paita. T-paitahihainen mekko ja vähän pidempihelmainen hame kelpaa mielestäni ihan hyvin työasuksi! Mustan midihameen ohella tuo ylläolevassa kuvassa näkyvä sininen kukkamekko on ollut yksi mun lempivaatteita tänä kesänä.

Olen muuten huomannut että jostain syystä näillä helteillä olen alkanut suosimaan pukeutumisessa tosi simppeleitä värejä ja kuoseja. Tuntuu että haluaa vielä normaaliakin enemmän pukeutua ainoastaan mukavilta tuntuviin vaatteisiin, enkä kaipaa mitään ylimääräisiä koristuksia tai kirkuvia kuoseja. Johtuukohan sekin tästä lämmöstä, vai onko tyyli vaan kehittymässä siihen suuntaan?

4. Testaile ja tee luottoyhdistelmiä. Aamuja helpottaa aina kun on laittanut vaatteet valmiiksi päivää varten, mutta etenkin näinä aamuina kun pelkkä oleminenkin aiheuttaa hikipisaroita :D Kun vaatteet ovat esillä ja on miettinyt valmiiksi asukokonaisuuuksia, tulee todennäköisesti tehtyä myös vähemmän hutiostoksia.

5. Muista mukavat alusvaatteet! Hiertävät rintsikat eivät ole ikinä kiva juttu, mutta eivät varsinkaan helteellä! Ps. Olen itse löytännyt Tokmannilta superhyviä ja pehmeitä urheiluliivien tyyppisiä rintsikoita arkikäyttöön.

6. Asusteet. En ole meikannut päiväkausiin, mutta sen sijaan olen panostanut hellelookissa pirteän värisiin kynsilakkoihin ja simppeleihin koruihin.

Vaikka helteet ovatkin aiheuttaneet vähän haasteita pukeutumiseen, niin olen kyllä nauttinut siitä että aamulla laittautuminen on niin nopeaa. Meikkiä ei tarvitse, ja hiuksissa on ollut 24/7 nutturasykerö. Aamulla voi vaan heittää vaatteet päälle, suihkaista hajuvettä ja lähteä!

Onko sulla jotain vinkkejä työpukeutumiseen kuumina päivinä, tai millaisia asuja olet suosinut työpukeutumisessa viime aikoina?

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.