Muistoja Ranskan Rivieralta

Still Life

Jos mulla ois ollut blogi vuonna 2015, olisin ihan varmasti kertonut blogissa meidän reissusta Ranskan Rivieralle. Koska näin ei kuitenkaan ollut ja kärvistelen tällä hetkellä ihan hirveässä matkakuumeessa, niin suunnataanpa siis throwback-henkisesti vähäksi aikaa Rivieralle!

Me matkustettiin siis Ranskaan syyskuun alussa 2015, ja vietettiin muistaakseni neljä päivää Nizzassa ja kolme päivää Mentonin kaupungissa lähellä Italian rajaa. Jos olisin nyt suunnittelemassa samanlaista reissua, vaihtaisin ehdottomasti Nizzassa vietetyistä päivistä muutaman muiden Mentonin tapaisten pikkukaupunkien koluamiseen. Nizza on kyllä hieno kaupunki, mutta kuitenkin tuntui että kaupungin nähtävyydet oli koettu parissa päivässä. Parasta Nizzassa oli ehdottomasti ihanat sokkeloiset pikkukujat, ranta ja linnakukkula, Colline du Chateau, josta on huikeat näköalat kaupungin ylle!

 

Nizzasta me matkustettiin junalla Rivieran (ja Monacon) läpi Mentonin kaupunkiin. Mikäli Rivieralle on lähdössä reissuun, niin suosittelen lämpimästi tekemään edes päiväreissun johonkin Rivieran pikkukaupunkiin, sillä jo pelkästään tuo junamatka upeissa maisemissa oli aikamoinen elämys.
 

Menton oli aivan ihanan sympaattinen pikkukaupunki, jossa ei ollut oikeastaan mitään erikoista tekemistä. Me käveltiin rantaa edes takaisin, eksyttiin pastellinväristen talojen välissä kulkeville kapeille kaduille ja syötiin jäätelöä. Mutta juuri sen rauhallisuuden ja seesteisen fiiliksen takia tykättiin tuosta paikasta ihan hirveästi! Ainut juttu mikä jäi harmittamaan, oli se että me missattiin kehuttu Val Rahmehin kasvitieteellinen puutarha kun katsottiin netistä väärät aukioloajat..

 

Nämä Mentonissa otetut kuvat on ihan mun lemppareita! Pilvisen ja vähän myrskyisen sään vuoksi kaupungin yllä oli sumua ja näihin kuviin tallentui upea tunnelma.

Ihanaa viikonloppua! <3

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.