NÄIN VALEHTELEN NETISSÄ (VAI VALEHTELENKO?)

Still Life

 

Olettekin saattaneet bongata muista blogeista Näin valehtelen netissä/blogissa-haasteen! Mut haastoi tähän mukaan Hey Girl-blogin Marika, ja musta oli tosi mielenkiintoista vastata näihin kysymyksiin ja kerrankin pysähtyä hetkeki miettimään omaa somekäyttäytymistä ja sitä millaisen kuvan antaa omasta elämästään somessa ja blogissa. 

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Kyllä ja ei. Kiinnitän yleisesti paljon huomioita esimerkiksi mun silmää miellyttävään sisustukseen ja kauniisiin paikkoihin. Jos joku paikka on viihtyisä ja siellä saa nättejä kuvia, niin sehän on ainoastaan hyvä juttu :D Someystävällisyys ei kuitenkaan ole se ykköskriteeri jos olen menossa vaikkapa ravintolaan tai tapahtumaan. Tästä kysymyksestä tuli muuten mieleen Cafe August Tallinnassa, josta alla oleva kuva on. Tuota paikkaa kuvailisin aika someystävälliseksi, ihana kahvila ja ihan täydellinen sisustus!

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia

Kyllä ja ei. Teen usein asetelmia ja kattauksia ihan pelkästään blogikuvia varten, mutta visuaalisena ihmisenä nautin muutenkin kivoista asuista ja kauniista asioista mun ympärillä. Pukeudun mukaviin vaatteisiin ja ostan kotiin kukkia ihan vain itseni takia, ja joskus otan niistä kuvia. Jos päällä on jotain erityisen nättiä, niin tietysti mielelläni kuvaan asun myös blogiin.

En ota itsestäni kuvia enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä

Olen useissakin blogi- ja somekuvissa ilman meikkiä, eikä se ole mulle mikään kynnyskysymys.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan brändiäni

En ehkä ajattele tietoisesti omaa "brändiäni", mutta kai sitä kuitenkin jonkin verran blogatessa tekee. Kun mietin oman blogini sisältöä ja postaksia, niin totta kai pohdin millaiset jutut sopivat blogini tyyliin. Olisihan se varmasti outoa jos kirjoittaisin yhtäkkiä jostain aivan eri asiasta kuin mistä normaalisti kirjoitan. Ehkä senkin voi siis ajatella jonkin sorttisena brändäyksenä?

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta

Käsittelen kuvia ihan yleisellä tasolla, eli muokkaan valotusta ja sävyjä sekä käytän filttereitä. Olen muistaakseni tainnut yhden kerran muokata jonkun hirveän näpyn piiloon :D Eli en muokkaa kasvokuvia tai muutenkaan omia kuviani sen erikoisemmin kuin muitakaan kuvia.

Silottelen elämääni somessa

Tää on haastava kysymys. Jos siloittelulla tarkoitetaan sitä että jättää jonkun puolen elämästään kertomatta somesta, niin sitä varmaan tekee jossain määrin kaikki? Jätän itsekin blogista pois joitain asioita elämästäni, enkä kauheasti postaile kuvia likaisesta kodista tai itsestäni kamalissa kotiasuissa :D Mutta muutoin en koe että siloittelisin elämääni kovin paljon. Vastaan tähän siis kyllä ja ei.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni 

En ole tehnyt vielä montaakaan yhteistyötä, mutta aion pitää ohjenuorana niiden suhteen juurikin sen ettei yhteistöitä tarvitsisi katua.

Bloggaajien elämä on glamourista

Varmasti joidenkin on, mutta minä olen kyllä niin tavallinen tallaaja että en kuvailisi omaa elämääni glamouriseksi. Mutta toisaalta postailen kyllä aika paljon kuvia matkoilta yms., ehkä joku voi tulkita sen jotenkin "glamourisena" elämänä?

Ajattelen hetket Instagram-kuvina

En ajattele, mutta valokuvaaminen on mulle miellyttävää puuhaa ja tärkeä tapa ilmaista itseäni. Otan paljon kuvia, ja jotkut niistä otoksista päätyvät blogiin ja Instagramiin.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin

Haha, en kyllä seuraa! Tai no myönnän että saatan joskus lukea keskustelupalstoja mutta aivan eri aihepiirin juttuja. Enkä usko että omaa nimeäni googlaamalla löytyisi edes mitään kovin ihmeellistä!

Tutustun blogin/somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen

Mukaviin tyyppeihin on aina kiva tutustua, mutta ylipäätään tällä näkökulmalla ihmisiin tutustuminen ei ole kyllä yhtään mun tyylistä.

Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.

Juorujen keksiminen ei ole kivaa tai fiksua kenenkään kohdalla. Mutta mielestäni blogien sisällöistä ja postauksista puhuminen tai niiden kritisointi on okei, kunhan se tehdään hyvän maun rajoissa, eikä aleta haukkumaan ketään.

Vietän aikaa vain muiden bloggaajien ja alaa ymmärtävien kanssa

En vietä, mutta olisi tosi mahtavaa tutustua muihin bloggaajiin ja vaihtaa ajatuksia!

Olen rehellinen blogipostauksissa

Pyrin olemaan, niin kuin elämässä muutenkin. Ainoat "valheeni" blogissa ovat tyyliä "tässä kuvia sunnuntaiaamulta", ja oikeasti kuvat on otettu lauantaina :D Tai joskus saatan kirjoittaa jostain päivän asusta, vaikka se asu olisi ollut mulla päällä vain kuvien oton ajan (mutta yleensä nekin asut ovat sellaisia jotka mulla on ollut päällä jonain toisena päivänä, eikä niistä ole ehditty ottaa silloin kuvia).

Haastan mukaan ihanan Iinan Bangsiina-blogista!
 

Haaste:

• Kerro keneltä sait haasteen
• Vastaa väittämiin
• Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja vastaa myös siihen itse
• Haasta uusi bloggaaja mukaan

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.