PÄIVÄN AJATUS: YKSINOLOSTA

Still Life

Aiemmin tällä viikolla kirjoittelin Heinäkuun lempparit-postausta ja kävin pikakelauksella läpi mennyttä heinäkuuta mielessäni. Tein kaikkea kivaa poikaystäväni, perheeni ja ystävien kanssa, mutta vietin myös paljon aikaa ihan vain omassa seurassani. Se ei tosin ole yhtään harvinaista, mutta musta tuntuu että vietin heinäkuussa vielä normaaliakin enemmän laatuaikaa itsekseni. Kävin yksin elokuvissa, tein pyörällä iltauintireissuja ja kävin puistossa lukemassa kirjaa.

Mulle yksinolo on aina ollut tosi luontevaa ja viihdyn omassa seurassani. Tarvitsen niitä hetkiä jolloin saan olla yksin, omissa ajatuksissani. Voi vaipua omiin mietteisiin ilman että kukaan keskeyttää. Olen miettinyt asiaa, ja luulen että mulle tämä yksin viihtyminen taitaa olla luonteenpiirre ja osa persoonaani, ja toisaalta myös ympäristö on muokannut sitä. Kun olin lapsi, mulla ei ollut lähettyvillä samanikäistä leikkiseuraa, ja vietin paljon aikaa yksin leikkien ja lukien. Olen aina ollut sellainen, etten tarvitse koko ajan seuraa ja hälinää ympärilleni. Ettei nyt vaikuttaisi siltä että olen aivan erakko, tämän puolen vastapainona on välillä toki ihanaa olla ihmisten ympäröimänä, heittäytyä hyviin keskusteluihin ja tutustua spontaanisti uusiin tyyppeihin. Mutta kuitenkin - uskon että olen parempaa seuraa muille kun saan välillä viettää näitä mun omia hetkiä.

Nuorempana ajattelin että olen jotenkin outo kun viihdyn niin paljon yksin. Nykyään ajattelen kuitenkin sen lähinnä hyvänä asiana, jonka myötä olen oppinut tuntemaan itseäni ja omia tarpeitani paremmin. Lisäksi olen oppinut rohkeutta ja itsevarmuutta, ja se on vaikuttanut paljon siihen millaisena näen maailman.

Tietysti aina kun puhutaan yksinolosta, ei pidä sekoittaa yksinäisyyttä ja sitä että viihtyy välillä yksin. On ihan eri asia että valitsee toisinaan olla omassa seurassaan, kuin se että joutuu olemaan koko ajan yksin olosuhteiden pakottamana, ei omasta valinnastaan.

Millainen tyyppi sinä olet - tykkäätkö välillä viettää aikaa omassa seurassasi?

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

Kommentoi