RASKAUSVIIKKO 18 – VAUVA ON BATAATIN KOKOINEN!

Raskausviikolla 18 vauva on n.17-18 cm pitkä ja painaa noin 170-180 grammaa. Lapsella on meneillään aktiivinen vaihe: hän potkii, liikkuu ja venyttelee. Vauvan kasvojen lihakset ovat jo kehittyneet ja hän osaa tehdä kasvoillaan erilaisia ilmeitä. Silmät ovat oikeilla paikoillaan ja voivat reagoida valoon.

En voi uskoa että parin viikon päästä ollaan jo raskauden puolessa välissä! Mulla on ollut viime viikkoina todella hyvä ja suhteellisen pirteä olo ja se tuntuu aivan ihanalta. Olen tuntenut tässä toisessa raskaudessa vauvan liikkeitä tosi aikaisin, jo viikolta 14 asti. Pieni lepattelu ja muljahtelu on vaihtunut kunnolla tuntuviin tymähdyksiin, jotka tuntuvat varsinkin illalla syömisen jälkeen. Vatsakin on alkanut kunnolla kasvamaan ja olen joutunut hankkimaan uusia vaatteita.

Mulla oli toissapäivänä tämän raskauden ensimmäinen lääkärineuvola jossa kuunneltiin sydänääniä ja kurkattiin pikaisesti vauvaa ultralla (siellä hän köllötteli aivan rauhassa <3). Oli mukava käydä juttelemassa lääkärin kanssa vaikka mitään erityisiä huolenaiheita ei ole ollutkaan. Muutama viikko sitten sain raskausdiabetes-diagnoosin, mutta se ei sinänsä yllättänyt sillä radi puhkesi myös esikoista odottaessa. Verensokereiden mittailu ja sen myötä ruokavalioon tehtävä hienosäätö on siis tuttua puuhaa. Viime raskaudessa radi pysyi aisoissa ruokavaliohoidolla ja toivon ettei tässäkään raskaudessa tarvitsisi aloittaa siihen lääkehoitoa. Raskausdiabeteksestä mun on tarkoitus kirjoittaa postaus joskus myöhemmin!

Aurinkoista viikkoa!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *