Skam, vielä kerran (tällä kertaa kirjan muodossa)

Still Life

 

Vaikka järki sanoo että oliskohan jo aika lopettaa Skam-intoilu blogissa, ajattelin kuitenkin kertoa viimeisimmästä Skam-fanituksen käänteestä muiden ikuisten fanien iloksi! Niin, ja onhan postaukseni Skam-paidoista varmaan blogini luetuin postaus, heh.

No mutta tosiaan, parin viikon takainen tavallinen ostosreissu K-supermarketissa muuttuikin yhtäkkiä riemukkaaksi fanityttömomentiksi, kun bongasin yllättäen kaupasta ystäväni Sanan, Nooran ja Evan. Kirjan kannesta! Ajattelin aluksi, että kyseessä on joku paksukantinen tyttöjenlehti, mutta vielä parempaa, kyseessä oli kokonainen kirja omistettu ihan pelkästään Skamille! Kirja on siis Hypezinen Skam-teemakirja, joka sisältää mm. henkilökuvauksia (ja ehkä piirun verran kliseisiä ystäväkirjasivuja), nippelitietoa, vähän syvällisempää pohdintaa sarjan teemoista (mm. mielenterveys, syömishäiriöt, uskonto) ja fanien analyysejä eri kausien tapahtumista.

 

Kirjan parasta antia onkin fanien analyysit - heidän joukkoonsa mahtuu muun muassa 70-vuotias Carl-Johan, joka on Skam-päissään mm. ostanut samanlaisen lippiksen kuin Isakilla (onhan moiseen saattanut muutama muukin sortua..). Kirjasta löytyy myös kiva Walk of Skam-opas Oslon reissulle, joka toivon mukaan pääsisi itsellänikin käyttöön joskus tulevaisuudessa. Miinusta paikka paikoin hieman kömpelöistä suomennoksista, mutta plussaa kivasta layoutista, kivoista väreistä ja kuvista.

Skam-kirja on hauska tosifanin lukupaketti, jonka avulla on mukava päästä sukeltamaan sarjan pariin taas vähän uudenlaisesta näkökulmasta. Jos fanikirjan hommaaminen käy liikaa imagon päälle, suosittelen ainakin selaamaan tämän opuksen läpi kassajonossa.

Yksi varoituksen sana kuitenkin: kirja sisältää muutaman sivun verran fanifiktiota, joka ainakin itselläni aiheuttaa vähän puistatuksia.
 

 

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.