Sunnuntain leffavinkki: Sofia Coppolan Lumotut

Still Life

 

Kuva: IMDB

Kävin torstaina pitkästä aikaa leffassa, tällä kertaa katsastamassa Sofia Coppolan Lumotut-elokuvan. Oon fiilistellyt aiemminkin Coppolan elokuvia ja koska tykkään aina historiallisista pukudraamoista ja vähän omintakeisesta tunnelmasta, ennustin että tulen tykkäämään myös Lumotuista (ja oikein arvasin!).

Elokuvan miljöönä on siis Yhdysvaltain Virginiassa sijaitseva tyttökoulu sisällissodan aikana, jonka seesteistä (ja valmiiksi jo vähän vinksahtanutta) tunnelmaa saapuu yllättäen rikkomaan metsään eksynyt sotilas, eli Colin Farrellin esittämä korpraali John McBurney. Koulun johtajatarta esittää Nicole Kidman ja opettajaa Kirsten Dunst. Elokuvan jälkeisen googlettelun myötä muuten selvisi, että Lumotut perustuu Thomas P. Cullinanin romaaniin, ja siitä on aiemmin tehty elokuva vuonna 1971, jossa korpraali McBurneytä näyttelee Clint Eastwood.

Lumotut on eteerisen kaunis ja vähän unenomainen leffa, jossa on erinomaisesti kuvattu miten talon tunnelma ja naisten välinen ilmapiiri muuttuu, kun he alkavat kilvoitella korpraalin huomiosta. Vaikka elokuvan lähtöasetelma ei ehkä kuulosta niin jännittävältä, pitää elokuva kuitenkin sisällään vähän enemmän dramatiikkaa kuin aluksi osasi ajatella. Mutta ei siitä sen enempää - tämä leffa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!    

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.