Syyskuun suosikit

Still Life

 

Lukeminen
Syyskuun alussa mulla oli Kroatian matkalla lukemisena Hanne Valtarin ja Satu Rämön mahtava Unelmahommissa-kirja. Harmillisesti kirja piti palauttaa kirjaston eräpäivän koittaessa (taisin itsekin jonottaa tuota kirjaa ainakin kolme kuukautta), mutta tämä opus on ehdottomasti sellainen jonka voisi ostaa myös omaan kirjahyllyyn. Kirjasssa nimittäin riittää ammennettavaa ja inspiraatiota monelle lukukerralle! Lisäksi mulla on ollut kesäkuusta asti luettavana Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin-romaanisarja, josta aion myöhemmin kirjoittaa blogiin lisää. Aivan järisyttävän hyvä, kaunis ja koskettava kirjasarja! Tällä hetkellä olen menossa tuossa viimeisessä osassa eli Kuolemassa, joka on melko raskasta luettavaa. Siksi sen ohelle piti saada myös vähän kevyempi kirja, eli nyt työn alla on myös Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän.

Norjan opiskelu
Olen joskus kuullut sanottavan, että uuden oppiminen pitää aivot virkeänä. Allekirjoitan sen ihan täysin! Uuden kielen oppiminen on ollut niin mukavaa ja piristävää, ja mun joka viikon kohokohtia on ollut maanantai-illan norjan tunnit. Muinakaan viikonpäivinä oppimisprosessi ei pääse keskeytymään, sillä olen opiskellut uutta kieltä myös Duolingossa (tosi kätevä nettisivu kielten opiskeluun!). Niin ja mikä hauskinta, luokkahuoneessa istuminen tuntuu niin nostalgiselta!

Kotoilu
Olenhan toki innokas kotoilija ihan ympäri vuoden, mutta syyskuussa kodin laittaminen ja sisustaminen on ollut vielä entistäkin mukavampaa. Talven lähestyessä on tärkeää että kotona on viihtyisää ja tunnelmallista. Melkein tekisi jo mieli kaivaa joulukoristeet esiin kaapeista, heh!
 

Klassiset vaateostokset & söpöt asusteet
Vaikka toisaalta syyskuussa tuli osteltua aika paljon kaikkea, tein kuitenkin hyviä ja tarpeellisia ostoksia vaatekaappiin. Mm. siniset farkut, Vansin tennarit ja monikäyttöinen musta mekko ovat kaikki monikäyttöisiä vaatteita, ja mulle niitä jokapäiväisen pukeutumisen kulmakiviä. Syyskuussa tuli pukeuduttua aika simppelisti, mutta innostuin jälleen hiusjutuista, pastellinvärisistä kynsilakoista ja tummanpunaisesta huulipunasta. Tulevan talven tavoitteena olisi muuten siivota vaatekaappia uuteen uskoon ja alkaa rakentamaan uudenlaista, järkevämpää garderoobia ja myydä vähälle käytölle jääneitä vaatteita pois. 

 

PS. Tässä muutamia syyskuun postauksia:
9x Kroatia
Kuinka selviytyä syksystä?
Sunnuntain leffavinkki: Sofia Coppolan Lumotut
Täydelliset farkut!
Minä ja bloggaaminen - 7 faktaa

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

 

Kommentit

sharks
by a mile

Yle Fem joskus näytti Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin -sarjan, joka oli myös aivan todella upea ja kaunis, ja teki muhun suuren vaikutuksen. Kannattaa metsästää se jostain! Itse olen lukenut vain ensimmäisen kirjoista, koska niitä ei oltu vielä kaikkia suomennettu silloin, ja sitten se jäi. Pitääkin ottaa nämä lukulistalle!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos tästä sarjavinkistä. <3 Ja tää oli ihana postaus!

Siri H
Still Life

Kiitos! :) Sarja on varmasti ihan huikea!

Siri H
Still Life

Kiitos kommentista! :) Olen kuullut paljon kehuja tuosta sarjasta, ja onneksi dvd löytyikin Oulun kaupunginkirjastosta! Vielä olisi tuota kirjaa noin puolet lukematta mutta heti sen jälkeen pitää kyllä se sarjakin katsastaa :) Ja iso suositus tosiaan näille kirjoille, kannattaa lukea nuo kakkos- ja kolmososatkin, muuttuvat paremmaksi kirja kirjalta (ja ennen kaikkea surullisemmaksi..).

smagardi
astu harhaan

Mie itkeä vollotin menemään tossa Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin viimeisessä osassa niin paljon, ettei lukemisesta meinannut tulla mitään. Niin hemmetin surullinen!

Mut Iiris Lempivaara on ihana! :)

Siri H
Still Life

Juu sama homma, tuo on vaan niin koskettava ja surullinen.. Ja sen lisäksi aiheuttaa kyllä vihaa, kun miettii miten huonosti viruksen saaneita kohdeltiin kaikkien tahojen puolesta :(

smagardi
astu harhaan

Todellakin! Varsinkin siinä kakkososassa pisti vihaksi ja voi ihan pahoin sen vuoksi, kuinka arvottomina homoseksuaaleja on aiemmin pidetty. :(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.