VAUVAN SORMIRUOKAILU & HERKULLISET PUURORIESKAT

Lydialla on ikää kohta yhdeksän kuukautta (apua, en kestä) ja ollaan päästy nyt kunnolla vauhtiin sormiruokailun kanssa. Vielä kuukausi tai pari sitten hänen taitonsa eivät vielä vaikuttaneet ihan riittäviltä sormiruokailuun, mutta nyt kehitystä on tapahtunut ihan hurjasti!

Maissinaksuja hän on mutustellut jo suurinpiirtein seitsekuisesta lähtien, hän rakastaa niitä ja naksujen sulavan rakenteen vuoksi olen myös uskaltanut antaa niitä hänelle. Naksujen kanssa sorminäppäryyskin on selvästi harjaantunut. Lydia on nyt sen ikäinen että hän näyttää olevan tosi kiinnostunut ruuasta ja tykkää lusikalla syöttämisen sijaan esimerkiksi imeä itse sosepussista.

Maissinaksujen lisäksi kokojyväjauhoista valmistetut talk murut ovat myös hänen suosikkejaan. Ne eivät aluksi löytäneet tietään aivan suuhun asti, mutta nyt hän jo poimii pienet murut melko taitavasti pinsettiotteeseen. Kovin monia eri sormisyötäviä ei olla vielä kokeiltu, mutta pikkuhiljaa eteenpäin! Tähän mennessä suosikiksi ovat muodostuneet ainakin höyrytetty parsakaali, leipä ja mustikat. Lydia on allerginen banaanille, minkä vuoksi monet makeat sormisyötävät kuten muffinssit ovat jääneet valmistamatta, mutta täytyy miettiä jos banaanin voisi ohjeissa korvata jollain muulla makeuttajalla.

Monille sormiruokailua harjoittaville tai sen aloittamista pohtiville on varmasti tuttu Marjut Ollilan Simppeliä sormiruokailua-kirja ja nettiyhteisö. Mulla oli vähän aikaa sitten lainassa tuo kirja (pitäisi muuten ostaa se omaksi), ja ajattelin että pitää vinkata teille näiden ihan mahtavien puurorieskojen ohje! Resepti ei ole siis minun kehittelemäni vaan se on kopiotu tähän suoraan Simppelin sormuruokakeittiön sivuilta. Sivuilta löytyy muuten vaikka mitä kivoja reseptejä, kannattaa kurkata! Tein itse näitä yhtenä aamuna aamupuuron jämistä ja ne valmistuivat nopeasti ja näppärästi lounaspöytään. Nämä rieskat maistuu myös isommille!

SEURAA:

Instagram  //  Pinterest

Vauvan puurorieskat

Ainekset (9 annosta)

1 dl
keitettyä puuroa (itse käytin kaurapuuroa)
0,5 dl
vauvallesi sopivaa maitoa (käytin äidinmaidonkorviketta)
1
muna
0,5 dl
raastetta (esimerkiksi porkkana tai kesäkurpista)
1 rkl
öljyä
1,5 dl
jauhoja
20 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Sekoita kaikki aineet keskenään. Nostele uuninpellille lusikalla. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *