Viikonlopun sarjavinkit: My Mad Fat Diary ja Fargo

Still Life

Viime aikoina mua on ilahduttanut jälleen kerran mahtavat sarjalöydöt! Mulle hyvät sarjat ovat suorastaan elämyksiä, joita en yleensä tyydy pelkästään katsomaan, vaan haluan etsiä niistä tietoa, keskustella ja analysoida. Lempparisarjat katson läpi uudestaan ja uudestaan, sillä joka kerta niistä saa irti jotain uutta. Tämän viikonlopun sarjavinkkauksena siis kaksi hyvin erilaista, mutta niiin viihdyttävää sarjaa: My Mad Fat Diary, jonka katsoin juuri läpi ensimmäistä kertaa, sekä Fargo - paras rikossarja ikinä, joka on tällä hetkellä katselussa toistamiseen.

 

My Mad Fat Diary

Mikä? 90-luvun Englantiin sijoittuvan sarjan päähahmona on 16-vuotias Rae Earl, joka palaa sarjan alussa psykiatrisesta hoidosta johon hän on joutunut itsemurhayrityksen vuoksi. Rae kärsii pahoista itsetunto-ongelmista ja jopa oman peilikuvan näkeminen ahdistaa. Sarja kuvaa rehellisesti ja aidosti Raen kamppailuja löytää oma paikkansa maailmassa: Kuinka sopeutua kaveriporukkaan? Voiko uusille ystäville kertoa omasta menneisyydestä? Miten hyväksyä itsensä? Mukana elämän ristiaallokossa kulkee päiväkirja, jolle voi onneksi kertoa kaiken.

Mikä tekee sarjasta hyvän? Sarja naurattaa, itkettää ja aiheuttaa takuuvarmasti myötähäpeää, mutta samalla käsittelee nuoruutta ja tunne-elämän koukeroita realistisesti. Raen hahmo on vähän liiankin samaistuttava kaikessa epävarmuudessa ja kömpelyydessään. Raen lisäksi sarjan muut hahmot ovat ihan loistavia, erityisesti Raen rasittava mutta hyväntahtoinen äiti, terapeutti Kester sekä tietysti kaveriporukan komein poika Finn. Tässä sarjassa on muuten ihan mahtavat musiikit: Raen lempibändi on nimittäin Oasis, ja sarjassa kuullaan myös mm. The Prodigyä, The Smithsiä ja monia muita.

Funny Fact: Sarja perustuu oikean Rae Earl-nimisen henkilön päiväkirjoihin, mutta toisin kuin sarjassa, tosielämän Rae eli nuoruutensa 1980-luvulla.

Saatavilla: Kaikki kaudet Yle Areenassa.

 

Kuvat: IMDB
 

Fargo

Mikä?  Fargo on mustalla huumorilla sävytetty, tiivistunnelmainen rikossarja jonka tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltojen Keskilänteen. Sen sijaan että sarjassa ratkottaisi varsinaisesti yhtä suurta murhamysteeriä, siinä monen ihmisen tarinat kietoutuvat osaksi tapahtumien ketjua, jonka keskiössä on paikallisen seriffin lisäksi niin ammattirikolliset kuin ihan tavalliset kansalaisetkin. Fargosta on tehty kolme eri tuotantokautta, ja jokaisella tuotantokaudella on eri henkilökattaus.

Mikä tekee sarjasta hyvän? Fargo on superjännittävä, kiehtova ja kaikilla mittareilla laadukkaasti toteutettu sarja, jossa riittää myös komiikkaa. Sarjassa on myös poikkeuksellisen paljon hyviä näyttelijöitä: Billy Bob Thornton, Colin Hanks, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Ewan McGregor ja David Thewlis. 

Funny Fact: Sarja on saanut inspiraationsa vuonna Coenin veljesten vuonna 1996 ohjaamasta samannimisestä elokuvasta. Me katsottiin Fargo-elokuva vasta sen jälkeen kun oltiin katsottu Fargo-sarjan kolme kautta, ja leffan aikana tapahtui aika monta ahaa-elämystä - eli yhtäläisyyksiä leffan ja sarjan väliltä tosiaan löytyy paljon.

Saatavilla: Kaikki kaudet HBO Nordicista.
 

Antoisia sarjahetkiä!

 

SEURAA:

Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.