Vinkkejä syksyisen kodin piristämiseksi

Still Life

Kun kesä meni sisustuksen suhteen vähän hälläväliä-meiningillä, niin lokakuun harmaudessa on mukava jälleen panostaa kodin viihtyvyyteen. Olen huomannut, että oma sisustusinto kulkee aina samanlaista kaavaa: keväällä haluan puhdistaa kodin kaikesta ylimääräisestä tavarasta (eli ottaa joulukoristeet pois helmikuussa) ja syksyllä taas haalin ympärilleni kaikenlaista tavaraa, ja alan jo pikkuhiljaa haaveilla joulun tunnelmonnista.

Ihan vielä ei kuitenkaan mennä joulukoristeisiin, vaan tässä on muutamia vinkkejä miten syksyiseen kotiin saa vähän lisää tunnelmaa ja viihtyvyyttä! 
 

Sisusta kasveilla ja tee kasvien ympärille asetelmia

Blogissa ei oo varmaan jäänyt epäselväksi, miten paljon tykkään asetelmista (ja siitähän blogin nimikin muuten tulee). Viime aikoina oon inspiroitunut tosi paljon myös viherkasveista, ja alkanut seuraamaan Instagramissa muutamia ihania kasviaiheisia tilejä (mm. plantsandwatercolour ja botanicalwomen) joista olen saanut entisestään inspiraatiota viherkasveilla sisustamiseen. 

Olohuoneen nurkka kaipasi vähän uutta ilmettä, ja niin syntyi tuo asetelma vihreän lipaston sekä muutaman viherkasvin ympärille. Vaikka asetelma näyttääkin ihan uudenlaiselta, käytin siihen vaaleanpunaista ruukkua ja peikonlehden koria lukuunottamatta vanhoja sisustustavaroita. Kori ja ruukku löytyivät Tokmannilta ja yhteensä niillä oli hintaa n. 7 euroa. Tokmannin lisäksi muistakin ns. sekatavarakaupoista voi tehdä tosi hyvä kukkaruukku- ja korilöytöjä edullisesti!

Makuuhuoneen ikkunalaudalle löytyi mehikasvi Granitista, ja siitä tuli aika hyvä match Ikean peilin ja eläinaiheisten pikkuastioiden kanssa.

 

Sisustusvalot ja seinälautaset

Vaikka pallovalot ja viirit saattaa ehkä olla jo vähän out, ei se silti poista sitä faktaa että ne ovat ihania sisustusjuttuja! Kaikenlaisia kivoja sisustusvaloja myydään nykyään tavallisissa marketeissa ja sisustuskaupoissa. Tuo keittiön värikäs valoketju on Tigeristä, ja neljännessä kuvassa näkyvä olohuoneen ikkunassa oleva valkoinen palloveloketju on Clas Ohlsonilta (jossa on muuten tosi hyvä valikoima sisustusvalojen lisäksi paljon muutakin kodin tavaraa). Seinälautaset ovat toinen asia josta olen viime aikoina innostunut. Kauniita seinälautasia kannattaa metsästää kirppareilta!

 

Jätä kauniit vaatteet ja kesäiset esineet näkyville

Oon aina ollut sitä mieltä, että kauniita vaatteita ja muita tavaroita ei kannata jemmata kaappeihin! Tämä olkilaukku on viime aikojen kirppislöytöjä ja vaikka sitä ei ehkä näin syksyisin pahemmin tulekaan käytettyä, se on niin kaunis, että haluan pitää sen esillä. Myös vaaterekkiin mulla on tapana koota esille niitä erityisen kauniita vaatteita, vaikka niitä ei välttämättä juuri sillä hetkellä edes tulisi käytettyä.
 

Jos koko asunnon uudelleensisustaminen ei houkuta, panosta niihin huoneisiin joissa vietät eniten aikaa

Hyvässä järjestyksessä olevat keittiönkaapit ja siisti wc ovat ihan kivoja juttuja nekin, mutta minusta on mukava panostaa niihin paikkoihin joissa vietän eniten aikaa kotona. Siksi olohuoneen viihtyvyys on erityisen tärkeää, kuin myös se että makuuhuoneen työpöytäpiste on siisti ja järjestyksessä!

 

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.