Vuoden 2016 reissut

Still Life

Kuluneena vuonna on tullut tehtyä kolme kivaa reissua Euroopan pääkaupunkeihin. Vanhassa ja tutussa, mutta aina yhtä symppiksessä Tallinnassa oltiin pitkä viikonloppu heinäkuussa. Latvian pääkaupungissa Riiassa kävin huhtikuun lopussa, ja syyslomalla vierailtiin Budapestissä, Unkarissa. Riika ja Budapest oli mulle uusia tuttavuuksia, ja molemmat paljastuikin aivan superkivoiksi kaupungeiksi. 

Riiassa oli mun mielestä paljon samaa kuin Tallinnassa: sympaattinen ja tiivis pääkaupunki, jossa on todella kaunista, mutta samalla rujoa tunnelmaa. Riiassa parasta oli valtava kauppahalli, huhtikuussa jo vehreät puistot, vegeravintolat sekä lauantaisin järjestettävä ulkoilmakirppis/myyntitori Spikerin alueella, johon satuttiin paikalle juuri sopivasti.

Pitkä viikonloppu Tallinnassa oli about kesän paras asia! Reissulle sattui just lämpimät ilmat, ja oli ihan mahtavaa vaan nautiskella kaupungin tunnelmasta. Koska Tallinnassa on tullut vierailtua parikin kertaa aiemmin, ei tullut kauheasti paineita että pitäisi käydä kiertelemässä ns. pakollisia nähtävyyksiä :D Parasta oli hengailu vanhassa kaupungissa, super rauhallinen hotelli vanhan kaupungin laidalla (ja sen runsas aamiaispöytä!), tietysti kivat ravintolat ja kahvilat (mm. kuvassa näkyvä Cafe August) sekä piknik upeassa Kadriorgin puistossa.

Budapest taas on yksi upeimpia kaupunkeja missä oon käynyt. Ihastuttavat maisemat ja upeat sillat. Näppärä ja helppo metro. Ystävällinen palvelu kaikkialla. Majoittuminen historiallisessa Gellertin hotellissa Budan kukkuloiden juurella, ja vierailu hotellin kylpylässä. Juutalaiskorttelit ja rauniobaarit. Kaupunginpuisto syysväreissä. Terveisten jättäminen Budan linnan museoon.

Kommentoi