Kesäpäivän kevyt brunssi

Hello my loves,

Toivottavasti kaikkialle on saapunut yhtä ihana kesä kuin tänne meidän idylliseen opiskelijakaupunkiimme! Miten ihanaa onkaan vetää ylle pelkkä silkkipaita ja kevyt maksihame ja kuljeskella kesäisessä satamassa mascarponejäätelöä syöden sekä viikonloppuristeilyä suunnitellen. Näin voisin viettää kaikki päiväni. Arkea voi piristää pienillä ylellisillä asioilla, mutta viikonloput voi pyhittää täysin rentoutumiselle ja itsensä hemmottelulle. Järjestimmekin sen kunniaksi ystäväporukkamme kesken pienen kesäisen brunssin, jonne olimme kokanneet kesäisen raikasta ja kevyttä purtavaa – sopivia juomia unohtamatta!

studentchic 007 (2).JPG

Menuumme kuului luomutomaateilla maustettua turskacasserolea ja nopeasti pyöräytettyä cheddarsalsaa. Itse lisään mielelläni ruokiin usein tilkan hyvää punaviiniä tuomaan makuja esiin, mutta tällä kertaa brunssin ajankohta yllätti (tietysti mitä positiivisimmalla tavalla!), enkä siis ollut ehtinyt valmistautua tämänkertaiseen get-togetheriin yhtä perusteellisesti kuin tavallisesti. Punaviinipulloa ei siis ollut tällä kertaa saatavilla, mutta onneksi kompaktista viinikellaristani löytyy aina pullo tai pari, joita voi hyödyntää ruuanlaitossa yhtä hyvin. Likööri tuo ruokaan jännittävän makean ja mausteisen vivahteen, ja lisäksi siitä voi tehdä ruuan kaveriksi raikkaan drinkin lisäämällä joukkoon tilkan lähitilalla tuotettua virvoitusjuomaa.

Ystävättärien kanssa kokoontuessa täytyy tietysti kattaa pöytä parhaimmilla astioilla. Tämä sääntö ei päde vain viikonloppubrunsseihin: mielestäni arkenakin täytyisi voida nauttia hienoimmista posliineista ruokapöydässä. Kauniiden astioiden jättäminen kaappiin pölyttymään ja niiden säästäminen pelkkiä ”erityistilanteita” varten on itsensä vähättelemistä ja jokapäiväisen kauneuden kieltämistä itseltään. Ota siis käyttöön ne varjellut astiasi, joiden esiin ottamisesta haaveilet joka päivä – L. O’Réalin sanoin, ”You’re worth it!

studentchic 017 (2).JPG

Lounastamisen jälkeen suuntasimme kesän toisen ehdottoman aktiviteetin, shoppailun pariin. Mikäs sen parempaa kuin kierrellä hyvän ruuan ja drinkin jälkeen vintagekojuja ja tehdä löytöjä. Törmäsinkin eräällä kojulla käsinvalmistettuihin ja ekologisiin puuvillatyynyliinoihin, joita koristivat uniikit tekstiprintit. Erästä koristi esittelypostauksessamme mainitsemani lause, jota pidän mottonani: se summaa ylös kaiken, mitä tahdon elämältä. Tietysti myös alliteraatio viehättää runoentusiastin silmää kovasti – onhan ulkoasu vähintään yhtä tärkeä kuin sisältö (Oscar Wilden mielestä jopa tärkeämpi). Tarvitseeko edes kertoa, että tämä päällinen somistaa nyt koristetyynyäni. Katsoessani sitä muistan tästä eteenpäin hemmotella itseäni myös arkena entistä useammin, jotta elämästä tulee elämisen arvoinen.

240520141245.jpg

Have a fabulous weekend!

Essence

suhteet ystavat-ja-perhe mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *