Toivepostaus: itsetehty mascarpone-pasta

Bonjour ja tervetuloa keittiööni! Tänään luvassa on toivottu resepti, sillä mainitsin esittelyssäni rakastavani itsetehtyä mascarpone-pastaa ja ohjetta toivottiin heti jaettavaksi. Siispä tartuin pastakauhan varteen ja poikaystäväni avustuksella tallensimme pastantekoprosessin alusta asti.

Aloita puhtaalta pöydältä ja kokoa n. 4 desilitraa durumvehnäjauhoa keoksi. Pyörittele keon keskelle syvennys, johon mahtuu kolmesta neljään kananmunaa (luomua, tietenkin, itse suosin virikekanoja joita viihdytetään klassisella musiikilla), halutessasi kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä sekä ripaus suolaa. Itse jätän öljyn pois, sillä se sisältää ylimääräisiä kaloreita, joita en halua lautaselleni.

ruokapostaus!11 021.JPG

Aloita sekoittamaan pikku hiljaa jauhoa syvennyksen reunoilta kananmunaseokseen. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki jauho on mennyt mukaan seokseen. Muodosta taikinasta pyöreä, kiinteä pallo.

ruokapostaus!11 040.JPG

ruokapostaus!11 049.JPG

Kaaviloi pasta vaivaamisen jälkeen ja anna sen levätä puolisen tuntia. On pastan muotoilun aika. Itse omistan Stockmannilta hankitun aidon italialaisen pastakoneen, mutta opiskelija selviää ilman konettakin (itse en voisi kuvitellakaan selviäväni arjesta ilman oikeaa pastakonetta, mutta ymmärrän sen olevan opiskelijalle melko hintava hankinta). Levitä pasta ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä ohuita nauhoja – kuten kuvasta näkyy, käytin toista opiskelijaystävällistä vaihtoehtoa: terävä kokkiveitsi käy hyvin, kun oma taikinapyörä on ystävättärellä lainassa. Sitä tapahtuu niin usein, eikö?! Tee nauhoista ohuita ja laita noin viisi desilitraa vettä kiehumaan induktioliedelle painekattilaan.

ruokapostaus!11 055.JPG

Al dente -pastan keittäminen ei pitäisi olla mikään uusi juttu, mutta kerrataan nyt kuitenkin: keitä pastaa alle viisi minuuttia suolatussa vedessä, johon on lisätty rasia aitoa italialaista luomumascarponea. Suosikkini on merkki, jota ei valitettavasti saa Suomesta, mutta onneksi sitä voi aina hamstrata Italiassa käydessä.

ruokapostaus!11 061.JPG

Älä missään nimessä ylitä aikaa, sillä pasta menettää pureksittavuutensa. Itse käytän sveitsiläistä sekuntikelloa varmistaakseni pastan optimaalisen koostumuksen ja kypsyysasteen. Poikaystäväni pitää itse asiassa hieman raa’asta pastasta, jossa on kunnolla pureksittavaa, mutta oma suosikkini on klassinen, juuri oikea al dente -pasta, joka ei ole liian kovaa mutta ei myöskään liian pehmeää. Ripottele päälle kotona kasvatettua ruukkubasilikaa tai Italiasta hankittua, Välimeren auringossa kuivatettua timjamia.

ruokapostaus!11 062.JPG

Viimeinen ja tärkein vaihe: nauti! Pyhitä aikaa ruokailuhetkelle, sulje tietokone ja televisio ja keskity nauttimaan rakkaasi seurasta ja upeasta makuelämyksestä yhdessä elämäsi tärkeimmän ihmisen kanssa. Laittakaa taustalle lempimusiikkianne (kuten oma tämänhetkinen suosikkini Téon Gâteau au fromage) ja rauhoittukaa ruoan äärellä. Mielestäni ihmiset eivät tarpeeksi arvosta arjen pieniä luksushetkiä, joilla on niin yksinkertaiset ainekset kuten hyvä ruoka ja rakkaan seura. Ihmiset haalivat ympärilleen niin paljon teknologiaa ja tahtovat saada kaiken heti, mutta välillä on tärkeää keskittyä elämän tärkeisiin pieniin asioihin ja nauttian hetkittäin asketismin kauneudesta. Mutta vain hetkittäin, eihän tässä mitään barbaareja olla!

Bon appétit!

Uskollisesti teidän,
Liberté
 

Kommentit (2)
  1. Lilyn paras blgoi hands down.

    1. Only the best for you honey.

      Essence

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *