5 x KESÄTEKEMISTÄ LASTEN KANSSA

IMG_2732.jpg

Heippa! 

Tämä onkin ensimmäinen postaukseni täällä Lilyn puolella – tervetuloa siis meidän elämäämme!

 

Sukat hukassa-blogi on vaihtanut nyt tiuhaan sijaintiaan viimeisen vuoden aikana. Sopiva alusta ei selvästi löydy ensimmäisellä, eikä välttämättä toisellakaan kerralla mutta toivottavasti Lily olisi meidän viimeinen sijaintimme. Sama osoite, www.sukathukassa.fi tulee kuitenkin toimimaan joten merkittävää muutosta lukijan kannalta ei tule. 

Ihkaensimmäisessä Lily-postauksessani annankin nyt ilmi 5 x kesäideaa mitä lasten kanssa voisi tehdä, ja mitä me aiomme ainakin tehdä! 

Kesäkuu on meillä ainakin ollut ihan täyttä hulinaa. Toivottavasti nyt heinäkuussa kuitenkin tilanne asettuisi edes jotenkuten paikalleen ja ehtisi keskittymään täysillä esimerkiksi blogiin. Kiire sux ja edellä onkin tullut seinillä menevät lapset. Varsinkin isommalla ehtii tulemaan tylsää kun 3 x kerhopäivää/vko puuttuvat meidän arjestamme, onneksi pikku hiljaa on ilmaantunut myös positiivisia merkkejä siitä että pienempi sisarus hyväksytään leikkeihin ilman kiukuttelua ja tappelua. 

No mutta, haluatteko kuulla keräämäni vinkit? olen kerännyt omat suosikkini eri bloggaajakollegoilta ja ainakin me aiomme testata näitä kesäpäivien ratoksi! 

1. Matematiikkatehtäviä maitopurkkien korkeista

Sormustin-blogin Anni oli ideoinut tälläisen hauskan laskutehtävätaulun numeroista innostuneille.

matematiikkaa_maitopurkinkorkeilla2.JPG

© Sormustin – blogi

Meidän 4,5 v on osoittanut kyltymätöntä mielenkiintoa numeroihin ja laskuihin nyt kuukausikaupalla. Eikä ollenkaan hullumpi taito, laskutaito nimittäin. Hän käyttääkin tehokkaasti esimerkiksi lounasaikaa sormilla laskemiseen ja sitä voisikin kanavoida tälläisellä laskutaululla näppärästi! tähän voi ottaa myös helposti lapsen mukaan askarteluun vaikkapa korkkien pohjien liimauksessa ja jopa numeroiden kirjoittamisessa. 

Ja monesta lapsiperheestä löytyykin korkkipohjia, liimaa ja kartonkia valmiiksi! 

2. Itse tehty muovailuvaha

muovailuvaha-10.jpg

© Karkkipurkki-blogi

Tähän  ideaan ohje löytyykin Karkkipurkki-blogista!  Tämä on ollut pitkään omalla to do-listalla mutta jostain syystä en ole millään saanut aikaiseksi. Itse tehdystä muovailuvahasta en ole toistaiseksi kuullut muita kun kehuja. Ja onhan se myös turvallinen vaihtoehto pienemmällekin muovailijalle kun kaikki ainekset on turvallisia ja helppo kun kaikki ainesosat löytyy melkein jokaisen keittiönkaapeista valmiiksi. Onpahan myös erittäin budjettiystävällistä tekemistä sadepäiville. 

Eli tänä kesänä meidän sadepäivään kuuluu muovailuvahan valmistus! 

3. Jätski muistipeli

heinakuu-muistipeli-15-960x640.jpg

© Needles and Roses – blogi

Kesään kuuluu ehdottomasti jäätelö, eikö niin? jos siitä oikeasta jätskistä ei ole vielä överit niin voi askarrella jätskimuistipelin johon bongasin idean Needles and Roses-blogista josta sinäkin saat ohjeet sen tekemiseen. Muistipelit on aina pop ja vähemmällä määrällä liikkuvia osia sitä voi pelata myös pienemmänkin murusen kanssa. Muistipelin voi napata esiin sadepäivänä, muuten vain tylsänä hetkenä tai ottaa piknikille mukaan! 

Ja näillä voi myös leikkiä jätskikioskia, eikös? 

4. Kissanpäivät – ompelukuvat

kissanpäivät_ompelukuva.jpg

© Sormustin – blogi

Meille ainakin pienet keskittymistä vaativat tehtävät voisi tehdä hyvää isommalle. Oma vakava poikani turhautuu helposti jos joku ei heti onnistu, siksi niitä epäonnistumisia olisikin hyvä olla että voitaisiin niitä sitten käsitellä – ja yrittää uudelleen. Kässämuija kun olen, on ollut tarkoitus opettaa myös lapsilleni tämä pyhä taito. Näillä ihanilla ompelukuvilla Sormustin-blogista (tämäkin ohje!) onkin hyvä aloittaa käsinompelun harjoittelu! tylsällä parsinneulalla ei satu vahinkoja ja tämä treenaa kädentaitoja ja keskittymistä. 

Jos tulostinta ei löydy tai kissakuvat ei ole niitä lemppareita, näitähän voi piirtää helposti itsekin mieleisemmiksi kunhan tosiaan muistaa että paperi on tukevaa 🙂 

5. Tekemistä Helsingissä Muita Ihanian tyyliin! 

Koko kesää ei todellakaan kannata muhia sisällä – kengät jalkaan, lippis päähän ja ulos! tämä kesälista koskettaa meitä kaikista eniten koska vaikkei Helsinkiläisiä olla, asutaan aivan naapurikaupungissa. Ja kyllähän Helsinkiin kannattaa tehdä kesäreissu vähän kauempaakin. 

Muita Ihania – Tiinan listalta kosketti etenkin Linnunradan puisto sekä Suomenlinna missä haluaisin tänä kesänä käydä vielä lasten kanssa. Sekä Linnanmäki totta kai! se voi halutessasi olla muuten erittäinkin budjettiystävällinen niin halutessasi.

Pakkaa mukaasi omat eväät ja moni ainakin pienten lasten laitteista ovat maksuttomia joten jos maltatte jonottaa niin suosittelen kokeilemaan! tai jos et halua ostaa kokonaista ranneketta, voit ostaa kertalippuja jokusella eurolla ja valita tarkkaan laitteen jossa tahdot käydä 🙂 sisäänpääsyhän lintsille on maksuton. Eli aina lintsireissun ei tarvitse maksaa maltaita! siellä on kyllä superpaljon tekemistä ja nähtävää ihan ilmaiseksikin. Toissa vuonna katseltiin Kengurumeiningin keikkaakin 🙂 

Löytyikö tästä teille vinkkejä kesätekemiseen? toivon ainakin niin! 

Niin, ja hei. Minä olen tosiaan Minna, kahden lapsen omituinen näpertäjä-äiti.

IMG_2228.JPG

Pyöritän Sukat hukassa – blogia, vielä toistaiseksi hetken kotitaloutta kotiäitinä, ompelen, neulon, virkkaan, askartelen ja lisäksi pyöritän tuoretta yritystäni, Eepu & Mau Designia.

Verkostobloggaan Poikien äidit-yhteisöön askartelu- ja DIY-ideoita sekä löydyn Instagramista nimimerkillä @sukathukassablog 🙂 

Toivotan teidät vielä kerran tervetulleeksi blogiini, toivottavasti tykkäätte! 

– MINNA

 

 

 

 

Kommentit (4)
  1. Aivan mahtavia vinkkejä! Nää pitää pistää talteen, meidän neiti kun on vielä aika pieni.

    1. Kiva jos näistä oli iloa! 🙂 

  2. Anni / Needles and Roses
    29.6.2018, 22:07

    Kivan postauksen oot koonnut! Kiitos maininnasta! Tsemppiä uudelle blogialustalle! <3

    1. Kiitos, ja kiitos vielä itsellesi! 🙂 <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *