Joulukalenteri KAL – neulotaan yhdessä tonttulakki!

AC338588-E26F-40DC-9EC0-96035EEE6310.jpeg

Ihanaa ja värikästä (toivottavasti ei kamalan mustaa) perjantaita! ♥

Mitä varten Sukat hukassa-blogi on alunperin perustettu? no käsitöiden iloja varten tietenkin! niitä tosin on blogin puolesta viime aikoina näkynyt vähän koska periatteessa kaikki käsityöaika menee nykyään ihan jo töiden puitteissa. Mutta joulun alla kunnostaudutaan ja kunnolla: mitä jos neulottaisiin yhdessä läpi joulukuun?

Neulotaan ihanan uniikki tonttulakki!

Tähän voi lähteä ihan kaikki mukaan keillä puikot vähänkin pysyy kädessä! Opastetaan sitten toisiamme yhdessä ja nautitaan käsitöiden iloista 🙂 alunperin tonttulakkiprojektiin piti lähteä mukaan myös Rakkaudella Henna, mutta tällä kertaa mennään Sukat hukassa-blogin voimin mutta Henna varmasti on vahvasti hengessä mukana (mutta kun kädet ei kellään riitä kaikkeen!). ♥

E598DF8A-7734-457F-82F7-D34EC9046B0E.jpeg

Mitä minun pitää tietää etukäteen?

 • Tonttulakki neulotaan aikuiseen päähän (valmis pipo ympärykseltään noin 54 cm riippuen käsialastasi) Novitan Isoveli-langasta. Puikot käsialan mukaan, mutta Novita ohjeistaa puikkokooksi 5-6. Itse neulon pyöröpuikoilla mutta sukkapuikot käyvät vallan mainiosti myös!
 • Tarvitset ainakin kahta väriä mutta kuka estää käyttämästä tähän vaikka kaikenkirjavia sävyjä ja esimerkiksi jämälankoja! omaan lakkiini tulee luonnonvalkoista sekä kanervaa.
 • Aloitamme neulomisen 1.12. jota ennen kerron hätäisimmille kyllä jo silmukkamäärän 😉 ohje ei ilmesty joka päivä joten kerkeät hyvin ottamaan kiinni vaikka et päivän päälle seuraisikaan ohjeita netistä. Pääpiirteittäin ohje ilmestyy adventtisunnuntaisin sekä keskiviikkoisin joten aikaa jää yllin kyllin neuloa tätä. Tosin koska 1.12. on lauantai niin ekoina päivinä otetaan kiri ja ohjeet julkaistaan 1. ja 2. päivä! Ohjeet ajoitetaan niin, että viimeiselle adventtipäivälle eli 23. päivälle jää enää vain vapaaehtoinen lisäys jonka saa tehdä halutessaan. Lakki on siis aatoksi valmis!
 • Ohje on helppo, mutta sisältää kuitenkin yksinkertaisia kirjoneulekuvioita joita on helppo seurata.

Miltä kuulostaa, lähdetkö mukaan? vinkkaa myös neulovalle ystävällesi alkavasta yhteisneulonnasta niin saadaan ensimmäistä kertaa mahdollisimman monta mukaan!

Jotta pysyt ajan hermolla mukana, muista ottaa jokin somekanavista seurantaasi:

 • @minnahukassa on blogin virallinen IG-kanava jossa ilmoitan jokaisena julkaisupäivänä ohjeesta
 • Sukat hukassa-blogi löytyy myös Facebookista
 • Ja niin löytyy myös meikäläisen ja Hennan yhteinen ryhmä nimeltä Rakkaussukkia. Vaikka ei nyt sukista olekaan kyse niin kannattaa ehdottomasti liittyä myös sinne niin pysyt helposti mukana niin tästä yhteisprojekista kuin muistakin!

27F14954-A17B-45D9-865D-BE186153A8B5.jpeg

Miltä kuulostaa? Aloitetaanko?

 

hyvinvointi mieli suosittelen diy
Kommentit (6)
 1. Bongasin tämän sattumalta ja aivan ihana idea, ehdottomasti siis mukana. 🙂
  Voit yhtään paljastaa langan kulutusta, jotta tietäisi riittääkö omat jämälangat.

 2. Mikä ihana idea! Itseltäni ei kyllä kirjoneule vielä taivu, mutta jos ohje on tarpeeksi helppo, saatan kokeilla sitä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *