Sukat hukassa KAL päivä 2 – 1. adventti

Oikein ihanaa ensimmäistä adventtiaamua!

On mahtavaa kuulla miten olette aloitelleet jo tonttulakkia. Eilen luotiin jo silmukat ja tänään jatketaan ensimmäisillä kuvioilla! ne on todella simppelit: aloitetaan (luonnollisesti) piparireunalla ja jatketaan muutamalla raidalla. Eikös kuulosta hyvältä?

No niin, jatketaan!

Chart - Stitch Fiddle1.png

Ja näin, nyt voit taas jättää puikot hetkeksi odottamaan. Jatkamme keskiviikkona taas uudestaan uusilla kuvioilla!

Seurailinkin Instagramissa miten kivasti olitte lähteneet mukaan, olipa siellä useampaakin joulukalenteri KALia aloitettuna, ihan mahtavaa. Mulla meneekin aika mukavasti tämän tuottamisessa, sekä lisäksi käsityöblogien yhteisessä joulukalenterissa (16. päivä on meikäläisen vuoro, eli kolmantena adventtina tuleekin kaksi postausta!), se kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan myös: laita Instagramissa talteen sellainen hashtag kuin #kässäjoulukalenteri18 . Tänäkin vuonna on taas mahtavia blogeja mukana yhteisessä projektissa jakamassa jouluiloa 🙂 

Lisäksi kotona työtä teettää pojan DIY-joulukalenteri joka täytyisi joka ilta muistaa täyttää jollain pienellä. Onneksi näitä on vain yksi, tytöllä on ihana muumikirjakalenteri ja joukon vahvistuksena vielä tietenkin partiojoulukalenteri!

Mitä joulukalentereita teiltä löytyy? Millaisia kuvioita sinä toivoisit tonttulakkiin?

Vielä ehtii tonttulakin tekoon mukaan:

Aloitusohjeet täällä
PÄIVÄ 1 TÄÄLLÄ

Ihmetteletkö muuten missä kuvat tähän pisteeseen neulotusta tonttulakista? seuraile Instagramia, @minnahukassa, julkaisen kuvan omastani heti kun päivänvalo suo liittyä seuraamme tämän päivän osalta! ei ole yhtään helppoa tämä kuvailuhomma keskellä talvea huonossa valossa nääs.

Ja näyttäkäähän minullekin mitä olette saaneet aikaan, jakakaa töitänne tagilla #sukathukassakal niin pysyn mukana.

Ihanaa päivää!

Kommentit (6)
 1. mulla täsmäsi kyllä ihan oikein

  1. Kiva kun neulot mukana! kuvioiden pitäisi täsmätä kyllä 🙂

 2. Linnea Borealis
  2.12.2018, 08:50

  Kirjoneuleen kaaviossa on 18 silmukkaa ja tonttulakissa 84.
  84 jaetaan 18 tulee 4,666 eli kuviot eivät tule täsmäämään. :/

  1. Linnea Borealis
   2.12.2018, 09:03

   Päädyin tähän, että kaavion luku on 21 eli noiden piparien väliin kaksi tyhjää.

   1. Tonttu Lakkinen
    3.12.2018, 09:21

    Heippa! Kuvio on 6 silmukan pituinen. 84 silmmukkaiseen lakkiin tulee siis 14 yksittäistä ”piparireuna” kaarta. Kaavioon piirretään usein pidempi pätkä kuviota, mutta minustakin siihen olisi voinut merkitä jotenkin, missä kohti kuviokerta loppuu. Tähän kaavioon on siis piirretty 3 kertaa tuo toistettava kuuden silmukan kuvio.

  2. Heippa! kuten tuossa mainittiinkin niin kaavake näin on (ainakin omasta mielestäni) kivempi lukea kuin pelkkä kuuden silmukan kaavio. Toki olisin voinut alkuun kirjoittaa kuvion olevan kuudella jaollinen.

   Mutta tosiaan kuvioiden pitäisi kyllä täsmätä, toivottavasti sait piparireunat osumaan yksi yhteen kuitenkin 🙂 vahingosta viisastuneena kolmannen päivän osioon on nyt merkattu mistä kohti kuvio lakkaa ja uusi alkaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *