10 asiaa, jotka olen oppinut 26 vuodessa

skiffer_liuskaluoto_helsinki _sundayblondie_1.jpg

Vietin viime viikolla syntymäpäivääni.

Mittariin kilahti 26 vuotta. Tunnen olevani samaan aikaan ihanan nuori, mutta toisaalta myös sopivan vanha. Paljon mahtavia asioita on ehtinyt jo tapahtua, mutta edessä on useita jännittäviä vuosia.

Aloitin aamuni joogalla, lempiharrastuksellani. Sen jälkeen aloitin työpäiväni, ja tein asioita, joita rakastan. Töiden jälkeen lähdin tyttökavereiden kanssa istumaan iltaa Liuskaluodon Skiffeeriin – siitä onkin tullut jo melkein perinne, jota aion myös tulevina vuosina vaalia.

Lahjojakin sain, mutta ennen kaikkea olen onnellinen kaikista niistä ihanista ihmisistä, joita minulla on ympärilläni: poikaystävä, ystävät, perhe. Rakkaus, ystävyys ja terveys ovat suurimpia lahjoja, joita voin toivoa elämääni.

Merelle tuijotellessani mietin, mitä olen oppinut itsestäni ja elämästä 26 vuoden aikana. Ainakin nämä asiat:

skiffer_liuskaluoto_helsinki _sundayblondie_2.jpg

Pussaa paljon. Koskaan ei voi pussata liikaa. Sama päätee halaamiseen.

Juoksemaan lähteminen on aina hyvä idea. Tai urheilemaan ylipäätään. Mutta etenkin lenkkipolulla ajatukset tuulettuvat, kun hengittää syvään raikasta ilmaa keuhkoihinsa. Juoksulenkin jälkeen olo on aina kevyt ja rentoutunut.

Laita kasvovesi suihkepulloon. Omaksuin tämän vinkin pari kuukautta sitten ystävältäni, eikä paluuta ole. Kukapa haluaisi tuhlata kallisarvoisen kasvoveden pumpuliin? Nyt mieleni tekisi suihkutella kasvovettä kasvoilleni pitkin päivää.

Kehu ihmisiä ääneen aina kun se on paikallaan. Olipa kyse sitten työkaverin hyvästä suorituksesta, kaverin uudesta kampauksesta tai äidin tekemistä värikkäistä villasukista: kehu. Kun kehu on osuva, siitä tulee erityisen hyvä mieli. 

Tee asioita ajatuksella. Hoida asiat (oli kyse sitten töistä, harrastuksista tai ihmissuhteista) niin hyvin, että voit olla ylpeä saavuttamastasi lopputuloksesta. 

Käy hieronnassa. Pidä huolta kehostasi ja mielestäsi liikkumalla ja rentoutumalla. Omaan hyvinvointiin panostaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Hieronnassa rentoutuminen tuntuu mielettömältä luksukselta kiireisen arjen keskellä.

Päätä seuraavan päivän vaatteet jo edeltävänä iltana ja tee aamupala valmiiksi. Näiden asioiden tekeminen illalla helpottaa elämää valtavasti! Aamurutiineihin kuluva aika puolittuu.

Odotus palkitaan lopulta. Kaikkea ei tarvitse saada heti, oli kyse sitten jäätelöstä tai uudesta asunnosta. Pitkän odotuksen jälkeen saamaansa vasta osaakin arvostaa. Toisinaan juuri odottamineen tekee jostakin asiasta niin kutkuttavan.

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka tajuavat sinua. Jotka jakavat kanssasi samat elämänarvot. Joiden kanssa on hauskaa viettää niin arkea kuin juhlaa. Jotka saavat sinut nauramaan, mutta jotka haluavat myös kuulla murheitasi. Jotka antavat sinulle energiaa ja iloa elämään.

Omaksu positiivinen elämänasenne. Ole iloinen töissä, ja yritä hymyillä myös arjen ärsyttäville sattumuksille. Kun heräät joka aamu sängystä oikealla jalalla, tuntuu arki rullaavan omalla painollaan. Elämä on aika ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!

skiffer_liuskaluoto_helsinki _sundayblondie_3.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (6)
  1. Onnea! 🙂 Tätä oli kiva lukea, itselläni tulee nimittän kuun lopussa samat lukemat mittariin, ja luonnoksista löytyy ihan samantyylinen postaus 😀

    1. Kiitos Siri ♡ Ja voi, hauskaa, pitääkin sitten lukea sinun postauksesi! Syntymäpäivät ovat aina hyvää aikaa pohtia kuluneita vuosia :–)

  2. Ihana ihan joka ikinen kohta!! <3

    1. Pieniä arjen oivalluksia ♡ 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *