4 x VIIKONLOPUN MENOVINKIT

viikonlopun_menovinkit_helsinki_sundayblondie.jpg

Tänä viikonloppuna aion nauttia Helsingistä ja kaupungin ohjelmatarjonnasta. Näin alkusyksystä Helsinki tuntuu olevan täynnä tapahtumia!

Ensi viikolla starttaa Helsinki Design Week, sen jälkeen tulevat Habitare ja R&A elokuvafestivaali – luvassa on siis monenlaista.

Mutta katsotaan ensin, miltä tulevan viikonlopun ohjelmatarjonta näyttää.

tinamalia_helsinki_sundayblondie.jpg

Tina Malia

Perjantaina Gloria Kultuuriareenalla esiintyy ihana Tina Malia. Kalifornialaisen Malian musiikki on täydellistä syksyyn: Malian musiikin parissa on ihanaa kääriytyä vilttiin, sytyttää kynttilöitä ja keskittyä elämään hetkessä. Laulajan ääni on miellyttävän pehmeä, poppia ja kansanmusiikkia yhdistelevät laulut soljuuvat virtana mieleen ja rauhoittavat. Musiikkinsa kautta Malia tuo esille sitoumustaan elää sopusoinnussa maan kanssa. Vuonna 2016 Malia palkittiin Global Peace Song Awardsissa neljässä eri kategoriassa.

Tina Malia Gloria Kultuuriareenalla perjantaina 1.9. klo 20

paulauster_helsinki_sundayblondie.jpg

Paul Auster

Lempikirjailijoihini lukeutuva Paul Auster on tavattavissa Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa lauantaina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastattelee Austeria, jonka jälkeen kirjailija signeeraa kirjojaan. Paikalla on varmasti aikamoinen tungos, mutta yritän änkeä mukaan kuuntelemaan haastattelua!

Paul Auster Akateemisessa kirjakaupassa lauantaina klo 13–15

gloriafashionshow_sundayblondie.jpg

Gloria Fashion Show

Gloria-lehti täyttää 30 vuotta, ja sen myötä myös viikonloppuna järjestettävän Gloria Fashion Show’n luvataan olevan kaikkien aikojen upein. Trendikkään Suomi-muodin lisäksi tapahtumassa nautitaan hyvästä musiikista ja tanssiesityksistä: mukana ovat laulaja Anna Puu, klubikollektiivi Club la Persé, DJ-kaksikko D.R.E.A.M., nykytanssija Ima Iduozee sekä katutanssiryhmä Flow Mo Dance Crew.

Itse odotan tapahtumalta etenkin tyyli- ja meikki-inspiraatiota sekä Saimi Hoyerin lavalle astumista.

Gloria Fashion Show -näytökset Kaapelitehtaalla lauantaina 2.9. klo 15, 17 ja 19

ihojossaelän_sundayblondie.jpg

R&A juhlanäytökset

Allas Sea Poolilla järjestetään tänä viikonloppuna Kino Altaalla ulkoilmanäytöksiä. R&A-juhlanäytöksiin mahtuu 2000 ensimmäisenä saapunutta. Ulkoilmanäytöksiin on vapaa pääsy, ja elokuvat on tekstitetty suomeksi. Ovet avataan klo 20.00 ja elokuvat alkavat klo 21.30 mennessä. Itse voin suositella lämpimästi Frances Ha -elokuvaa  hyvänmielenleffaa, jossa seurataan raivostuttavan hurmaavan Francesin elämää, ja joka tarjoaa upeita maisemia New Yorkin nälkäisille  ja Pedro Almodóvarin Iho jossa elän -elokuvaa, karmivan kiinnostavaa trilleriä plastiikkakirurgista (Antonio Banderas), joka pitää kotonaan koehenkilönä nuorta naista (Elena Anaya).

R&A juhlanäytökset Allas Sea Poolilla:
perjantaina 1.9. Frances Ha
lauantaina 2.9. Beasts of the Southern Wild
s
unnuntaina 3.9. Iho jossa elän

 

kuvat: 1. Frances Ha / IMDB, 2. Tina Malia / Bliss Mission, 3. Paul Auster / The Iddle Woman, 5. Iho jossa elän / IMDB

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Ihania juttuja ja voi ei, en yhtään tajunnut että Rakkautta & Anarkiaa -festivaalit on jo täällä!!

    1. Joo, tai siis tänä viikonloppuna esitetään tosiaan noita vanhempia R&A-leffoja, ja itse festivaali alkaa 14. syyskuuta :–) Sinne olisi kyllä ihana päästä, edes pariin leffaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *