5 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN AURINKOLOMAAN

thailand-krabi-visitthailand-holiday-sundayblondie-1.jpg

Terveiset Thaimaan auringon alta!

Uutisten perusteella vaikuttaa siltä, että juuri nyt on aika jees istuskella palmujen alla. Moni suomalainen haaveilee tällä hetkellä aurinkolomasta  ja onneksi monella löhöloma odotteleekin kalenterissa muutaman viikon päässä!

Saavuimme keskiviikkona Krabille 10 tunnin lentomatkan jälkeen. Tämä on kolmas kertani Thaimaassa, mutta ensimmäinen kertani Krabilla. So far so good, sillä kohde on tarjonnut juuri sitä, mitä kaipasimmekin: takuuvarmaa lämpöä, aurinkoa, upeita merimaisemia sekä herkullista thairuokaa.

Koska löhöloma on juuri nyt monella muullakin mielessä, tässä viisi vinkkiä onnistuneeseen aurinkolomaan:

 

Vaihda rahaa vasta perillä. Useat rahanvälitysfirmat vetävät törkeitä summia välistä etenkin Suomessa. Thaimaan reissuilla olemme kouriintuntuvasti havainneet, että fiksuinta on nostaa Suomesta mukaan euroja ja vaihtaa valuuttaa vasta perillä: olemme säästäneet parhaimmillaan 70 euroa. 

Varaa ajat spa-hoitoihin jo ensimmäisenä iltana. Rannan hierontapisteisiin pääsee yleensä suoraan, mutta jos mielit hotellin spa-hoitolaan, varaa saman tien aika useammalle päivälle. Sama koskee fancympia ravintoloita: jos mielit nauttia illallista ”paremmassa” ravintolassa auringonlaskun aikaan, kannattaa pöytävaraus tehdä hyvissä ajoin.

Muista suojakertoimet. Thaimaan aurinko on petollinen: etenkin pilvisinä päivinä sää tuntuu miellyttävän leudolta. Aurinkovoiteella läträäminen voi tuntua turhalta  mutta luulo on väärä. Levitän aurinkovoiteen iholle jo ennen aamiaiselle menoa, jolloin se ehtii imeytyä eikä olo altaalla ole tahmainen. Muista myös lisätä aurinkorasvaa päivän mittaan.

Muista juoda riittävästi. Itse huomaan, että syöminen unohtuu helposti lämpimässä ilmastossa  ja liian helposti myös veden juonti. Muista siis tietoisesti juoda vettä muutama kerta tunnissa! Ja ei, vaikka oluet ja cocktailit nestettä ovatkin, ne eivät aja samaa asiaa.

Jos vatsatauti iskee, pyydä heti apua. Vatsatauti voi pilata pahimmillaan koko loman. Kokemusta on: kun vatsatauti iskee, se ei aina hellitä parissa päivässä. Itse olen tehnyt sen virheen, etten pyytänyt vaivaani apua. Kun vatsatauti iskee, pyydä heti apua ja lääkkeitä hotellihenkilökunnalta: he tietävät, minkälaiset lääkkeet auttavat parhaiten vatsatautiin, ja pääset nopeammin eroon ikävistä vatsavaivoista.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (4)
  1. Vaihda rahaa? Tarkoitatko siis että nosta suoraan automaatista paikallista valuuttaa ja säästä?

    1. Tarkoitan sitä, että kannattaa nostaa euroja Suomessa, ja käydä sitten Thaimaassa paikallisessa valuuttatoimistossa vaihtamassa eurot Thaimaan bahteiksi. Eikä esimerkiksi vaihtaa euroja bahteiksi jo Suomessa, missä se on kovin kallista. :–)

  2. Giiiirl oot niin hyvässä kunnossa! <3 😀 Ihana kuva! NAUTI!

    1. Aww, kiitos muru! Oot suloisin! <3 Täällä on ollut kyllä niiiiin mahtavaa, ah. Ihanaa, että säkin pääset pian Australian lämpöön! <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *