5 x PARASTA JUST NYT

 

Metsässä käveleminen. Olen viimeisten kahden viikon (eli flunssakauden) ajan käynyt useita kertoja kävelyllä metsässä. Ja voi vitsit, miten hyvä olo siitä tulee! Niin henkisesti kuin fyysisesti. Hiljaisessa metsässä on jotakin maagista: miten monta eri vihreän sävyä sammalmättäät kätkevät sisälleen, miten puut huojuvat tuulessa, ja miten välillä taas tuntuu, ettei mikään liiku, aika on pysähtynyt. On mukavaa kävellä pehmoista neulasten ja oksien peittämää polkua, kiivetä välillä ylös kivikkoisia mäkiä ja kompastella juurakoihin. Samalla mieli tyhjenee ja olo kevenee.

Veden valtakunta -dokumenttisarja. Vesi, elämän eliksiiri. Veden valtakunta -dokumenttisarja avasi silmäni suomalaisen luonnon ja sen monimuotoisuuden suhteen. Miten upeita vesistöjä maastamme löytyykään – miten mielettömiä kansallismaisemia, lintuja, eläimiä, kasveja, jotka elävät kaikki sopusoinnussa. Ja mitä kaikkea löytyykään pinnan alta! Meidän täytyy pitää huolta vesistöistämme, jotta ne säilyisivät puhtaina ja elinvoimaisina tulevillekin sukupolville. Se tunne, kun pulahtaa peilityyneen järveen kesäpäivänä tai kahlaa mereen kesäyönä, on upea! Helpoin tapa auttaa on paitsi pitää luonto siistinä omilla toimillaan, myös lahjoittaa rahaa luonnonsuojeluun – esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliitolle, WWF:lle tai  John Nurmisen säätiölle. Ja toisekseen, kannattaa myös nauttia upeista järvistä ja merestä <3 Itseni teki heti mieli ottaa asiaksi retki johonkin Suomen useista luonnonpuistoista. Veden valtakunta -dokumenttisarja, Yle Areenassa toistaiseksi

Yoga Wall. Kävin pari viikkoa sitten – ennen flunssaa ja koronavirusta – testaamassa elämäni ensimmäistä kertaa Jooga Wallia Kampin Yoga Nordicissa ja ihastuin oitis. Tunnilla keskityttiin selän hyvinvointiin: erityisesti rintarangan sekä lapaluiden välisen alueen avaamiseen, jotka ovat usein meillä istumatyöläisillä jumissa. Jännitin, miten pääni kestää liikkeissä, joissa roikutaan pää alaspäin, sillä en ole koskaan tykännyt siitä tunteesta, kun veri pakkautuu päähän. Mutta jotenkin pääsin tunnilla jännityksestäni eroon ja kaikki liikkeet tuntuivat hyviltä. Se oli todella vapauttavaa, ja olo tunnin jälkeen oli ihana! Palaan heti takaisin tunneille, kun arki jälleen normalisoituu.

Rouva C. Pelkäsin, että Minna Rytisalon romaani Minna Canthista olisi hidastempoinen ja kenties jopa tylsä historianopus – mutta mitä vielä! Kirjassa sattuu ja tapahtuu koko ajan, tarina vie heti alusta alkaen mennessään. Vaikka kyseessä on fiktiivinen teos, avaa se ikkunan todellisen Minna Canthin mielenmaisemaan. Kirjan innostama päädyin lukemaan Canthin ensimmäisen julkaistun lehtiartikkelin Tyttäriemme kasvatus, joka oli aikanaan vuonna 1874 rohkea kannanotto tyttöjen koulutukseen. Romaani herätti tiedonjanon: tästä naisesta haluan lukea lisää.

St. George Bakery. Paikallisista leipomoista on tullut viime vuosina trendikkäitä, ja suomalainen leipäkulttuuri kehittyy vauhdilla. St. George hotellin alakerrassa sijaitseva St. George Bakery on kerta kaikkisen hurmaava pieni leipomokahvila, jonka ruutulattiat siivittävät ajatuksen menneeseen aikaan. Leipomokahvilan valikoimasta löytyy herkkuja joka lähtöön ja esimerkiksi perinteiset korvapuustit ovat keränneet jo mainetta. St. George Bakery, Yrjönkatu 13, avoinna joka päivä klo 8-18.

 

lue myös:

hyvällä tavalla itsekäs

ihana arki

ystävät kertovat – tätä on ystävyys

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

puheenaiheet hyva-olo suosittelen vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *