8 SYYTÄ MENNÄ METSÄÄN

nuuksio_nuuksionationalpark_sundayblondie_1.JPG

En ole koskaan ollut mikään eräjorma, mutten myöskään paljasjalkainen kaupunkilainen.

Lapsuuden kotikatuni päästä avautui lenkkipolku suoraan metsään. Viikonloppuisin kävimme kävelemässä perheen ja koiran kanssa pitkiä lenkkejä metsässä. Koulun jälkeen leikimme kavereiden kanssa läheisellä metsäpurolla ja kisailimme siitä, kenen keppi etenee nopeiten virrassa. Olen iloinen siitä, että metsälenkit kuuluvat yhä arkeeni: pääsen nykyiseltäkin kotioveltani lähes suoraan metsäpolulle (ja merenrantaan, joka on itselleni erityisen tärkeä).

Arvaa mitä? Sinun ei tarvitse olla suuri eräilijä lähteäksesi metsään. Ota mukaan kaveri, iloista mieltä, evästä ja nauti luonnosta. Metsään ei ole aina pakko lähteä viikoksi kerrallaan telttailemaan tai Lappiin patikoimaan. Pääkaupunkiseudun metsät tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia ihailla luontoa niin arkena kuin viikonloppuisin.

Listasin muutama pointin, joiden vuoksi metsään kannattaa lähteä. ♡

nuuksio_nuuksionationalpark_sundayblondie_2.JPGnuuksio_nuuksionationalpark_sundayblondie_3.JPGRauha ja hiljaisuus. Erityisen kiireisen työviikon jälkeen sitä vain kaipaa hiljaisuutta. Sitä, että saa vain kävellä luonnossa hiljaa sanomatta sanaakaan. Vaikka onhan metsäkin täynnä ääniä: puiden havinaa, lintujen laulua ja puron solinaa. Niiden kuunteleminen rauhoittaa mieltä.

Laatuaikaa kahdestaan. Toisinaan tekee hyvää nauttia hiljaisuudesta kahdestaan. Hiljaisten hetkien lomassa puhumme myös paljon, kaikesta maan ja taivaan väliltä: työelämästä, politiikasta, viihteestä, ihmisistä. Rauhallisessa ympäristössä on helppoa keskittyä toiseen.

Liikunta. Metsässä käveleminen tai juokseminen on mitä parhainta liikuntaa. Pehmeä maasto on lempeä jaloille ja korkeusvaihtelut saavat sykkeen nousemaan. Samalla tulee vietettyä aikaa ulkona: happi tekee hyvää.

Superfoodien ihmemaa. Sienet ja marjat odottavat noutajaansa mättäillä. Marjojen poimintakin on hauskaa, kun ottaa mukaansa kaverin. Mättäillä istuessa voi sitten nauttia yhdessä hiljaisuudesta tai rupatella niitä näitä.

Tauko somesta. Kun lähdet metsään kävelemään, älä räplää puhelinta. Toki välillä on kiva pysähtyä ottamaan kuva kauniista maisemasta, mutta nappaa kuva ja jatka sitten matkaa. Keskity nauttimaan ympärilläsi olevasta kauneudesta ja julkaise kuvat somessa vaikka seuraavana päivänä.

Vaihtuvat vuodenajat. Luonnossa vuodenaikojen vaihtelun hahmottaa parhaiten. Metsä ja sen kasvit muuttuvat jatkuvasti säiden mukana. Metsässä on myös helppo huomata jokaisen vuodenajan parhaat ja kauneimmat puolet.

Inspiraation lähde. Metsässä kävely tyhjentää mielen arjen askareista ja vapauttaa ajatukset. Sitä saattaa yhtäkkiä keksiä ratkaisun johonkin ongelmaan tai hauskan blogikirjoituksen aiheen.

Eväshetki nuotiolla. Pitkän metsälenkin jälkeen on ihanaa istahtaa hetkeksi nuotion lämpöön. Pakkaa mukaan kaakaota termariin, (vege)makkaraa sekä voileipiä ja istahta nuotiolle jutustelemaan muiden matkaajien kanssa! Tai nauti nuotion lämmöstä rauhassa omassa hiljaisuudessasi.

nuuksio_nuuksionationalpark_sundayblondie_4.JPG

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (5)
 1. Nää kuvat on kerrassaan upeita! Kyllä Suomi vaan on kaunis maa vuodenajasta riippumatta <3 Mulla on pitkään ollut tarkoitus käydä Nuuksiossa, myös sen vuoksi etten ole siellä aiemmin käynyt, mutta myös juurikin listaamiesi aiheiden vuoksi. Luonnossa oleminen on parasta! Ulkona harvoin tulee vietettyä liika, ja tämän postauksen jälkeen kyllä tekee taas mieli lähteä edes pienelle kävelylle ulkoilmaan 🙂

  1. Voi kiitos ihana Essi! Sun kommentit ne aina ilostuttaa mun viikkoja. Kiitos, kun jaat ajatuksiasi. ♡

   Suomi on kyllä mielettömän kaunis – ja niin monta upeaa kohdetta olisi näkemättä ja kokematta ympäri tätä maata! Suosittelen lämpimästi lähtemään Nuuksioon, ja jos menet kävelylle viikonloppuna, kannattaa lähteä heti aamusta – iltapäivällä paikka alkaa olla jo täynnä autoja ja ihmisiä. :–)

   1. Samat sanat! <3 Kiitos vinkeistä, pidän tämän ehdottomasti mielessä kun Nuuksioon pääsen viimein suuntaamaan! 🙂

 2. Puhdas metsä ja luonto – meidän suomalaisten rikkaus ja rakkaus <3

  1. Se on just näin ♡ Vaikka juoksen monesti metsäisiä polkuja, harmillisen harvoin tulee lähdettyä kävelylle metsään rauhoittumaan. Tässäpä tavoitetta tulevaisuuteen. ♡

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *