PUNAJUURI-PORKKANA-GRANAATTIOMENAMEHU
*Yhteistyössä Verkkokauppa.com:in kanssa
En osaa sanoa miksi, mutta oloni on ollut jo muutaman päivän ajan nuupahtanut. Aamulla kellon soidessa olen herännyt täydestä unesta, ja mieli halajaa vielä takaisin unten maille, vaikka olisin nukkunut täydet kahdeksan tunnin unet.
Juuri nyt kroppa huutaa värikästä ja terveellistä ruokaa. Tykkään uunijuureksista, myös uunipunajuuresta, vaikken suuri punajuuren ystävä ole koskaan ollutkaan. Ihastuin kuitenkin kovasti tähän raikkaaseen punajuuri-porkkana-granaattiomenamehuun, jota puristin yhtenä viikonloppuna.
Punajuuri on kotimainen superfood, jota voi nauttia ympäri vuoden. Voimajuures sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, kuten kalumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä sekä vitamiineista A-, B-, C- ja E-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia. Folaatti auttaa punasoluja uusiutumaan ja vauhdittaa aineenvaihduntaa.
Punajuuri-porkkana-granaattiomenamehu (4 dl)
– 6 punajuurta
– 4 porkkanaa
– 2 granaattiomenaa
– pala inkivääriä
Ei muuta kuin nokka kohti kaupan vihanneshyllyä ja kotimaisia juureksia ostamaan! Ulkomailta saatava granaattiomena tuo muuten vihannespainotteiseen mehuun hedelmäistä makeutta, inkivääri puolestaan raikkautta.
Heitän usein granaattiomenansiemeniä myös rahkan päälle: tällä kertaa aamiaisena oli Alpron soijarahkaa, pensasmustikoita, granaattiomenan siemeniä ja seesaminsiemeniä.
aiemmat tuoremehureseptit: