AOYAMA FLOWER MARKET TEA HOUSE

aoyamaflowermarket_tokyo_6.jpg

Kun teehuoneelle joutuu jonottamaan tunnin ajan, voi jo uskaltaa olettaa, että kyseessä on spesiaali paikka.

Olin bongannut suloisen Aoyama Flower Market Tea Housen  Instagramista jo pari kuukautta ennen Tokioon saapumistamme. Kuvien ja kertomusten perusteella tiesin, että kyseessä on yksi kaupungin suosituimmista teehuoneista  suosituimmista ja jonotetuimmista.

Kävimme viikon aikana kuikuilemassa teehuoneen edessä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla jono oli niin pitkä, ettemme halunneet jäädä odottamaan teehuoneelle pääsyä koko loppupäiväksi. Toisella kerralla jono oli  noh, lähes yhtä pitkä kuin viimeksi. Kukkien valtaama teehuone oli kuitenkin yksi Tokion must-kohteistani, ja niin päädyimme seisomaan tunnin ulkona jonottaessamme teehuoneelle muiden elämyksennälkäisten nuorten aikuisten tavoin.

Pitkän jonotuksen aikana mieleeni hiipi jo epäilyksen siemen: entä jos teehuone ei tarjoaisikaan mitään ihmeellistä? Entä jos ruoka olisikin täysin keskinkertaista? Epäilykseni kuitenkin haihtuivat ilmaan heti kun astuimme sisään Aoyama Flower Market Tea Houseen.

Tarjolla oli runsaasti erilaisia teitä, japanilaiseen tyyliin poikkeavasti lähinnä mustaa teetä ja erilaisia kukkais- sekä hedelmäteitä. Ruokalistalta löytyi niin suolaisia leipiä kuin salaatteja, mutta me tulimme teehuoneelle jälkiruokien takia. Naistenpäivän kunniaksi tilasimme kaksi erilaista annosta: köyhät ritarit sekä suklaamoussea.

Ja ne jälkkärit. Niiden takia kyllä kannatti seistä ulkona viileässä maaliskuun viimassa tunnin ajan! Molemmat jälkiruoat paitsi maistuivat suussa sulavan suloisilta myös näyttivät upeilta. Teekin oli ihanaa, vaikka itse olenkin vihreän teen ystävä.

Nämä kuvat eivät tee oikeutta teehuoneelle, mutta toivon, että niistä välittyy edes ripaus siitä lämpimästä tunnelmasta, jonka saimme tuona iltapäivänä Tokiossa kokea.

Juuri tällaisia kohteita matkoiltani metsästän: paikkoja, jotka saavat sydämeni sykähtämään.

aoyamaflowermarket_tokyo_7.jpg

aoyamaflowermarket_tokyo_2.jpg

aoyamaflowermarket_tokyo_5.jpg

aoyamaflowermarket_tokyo_8.jpg

aoyamaflowermarket_tokyo_4.jpg

aoyamaflowermarket_tokyo_1.jpg

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (2)
  1. Wow upean näköistä! Ihanaa että ootte Henrin kanssa tollasia että jaksatte jonottaa ja kiinnostua, ilmeisesti oli todellakin sen arvoista. 🙂

    1. Toi mesta oli kyllä aika mieletön! Tai ainakin jotakin sellaista, jota en ole ennen nähnyt / kokenut.  

      Joo, kyllä me tarpeen tullen jaksetaan jonottaa – tai siis minä jaksan, ja miesparka joutuu raahautumaan perässä… :–D Haha! Mutta on se ihana, kun Henri lähtee aina mun kanssa mihin tahansa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *