CLARION LOVES YOU – tyttöjen viikonloppu Helsingissä

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Clarion Hotel Helsingin kanssa

Ulkomaalaisen tuttavan on vaikea ymmärtää erästä asiaa: miksi helsinkiläiset ja espoolaiset tulevat viettämään Helsinkiin hotelliviikonloppua, kun he voisivat yöpyä kotonaankin?

No, ensinnäkin hotellissa yöpyminen on harvinainen nautinto. Kukapa ei voisi vastustaa raikkaita hotellilakanoita, valmista aamiaispöytää ja sitä, että kaikki on valmiina? Toisekseen Helsingissä riittää niin paljon nähtävää ja tehtävää, että toisinaan on hauskaa yöpyä kaupungin ytimessä, vain kivenheiton päässä kaikista menoista. Hotelliviikonloppu Helsingissä on luksusta niin ulkopaikkakuntalaiselle kuin kaupungissa asuvalle. 

Yövyimme muutama viikonloppu sitten Clarion Hotel Helsingissä Jätkäsaaressa vloggaaja-ystäväni Adaman kanssa. Tarkoituksena oli viettää tyttöjen viikonloppu Helsingissä ja nauttia niin kaupungista kuin hotellin tarjonnasta, mutta ennen kaikkea rentoutua. Adama teki viikonlopustamme hienon videon, jonka voit käydä katsomassa hänen YouTube-tililtään.

Yhteistyön pohjalta kokosin vinkkilistan tyttöjen viikonloppuun Helsingissä. Poimi vinkit hauskaan viikonloppuun pääkaupungissa!

Nauti kunnon yöunet. Hotelleissa panostetaan aina unituotteiden laatuun. Clarion Jätkäsaaressa ihastuttavat superpehmeät tyynyt ja peitteet, jotka tuntuvat suloisen upottavilta ja kutsuvat uneksimaan. Viikonloppuaamiainen on tarjolla klo 7–10.30, jolloin hotellivieraalla on hyvin aikaa nukkua vaikka aamuyhdeksään, jonka jälkeen voi käydä rauhassa aamiaisella ja aloittaa päivän Helsingissä. Aamulla verhot avatessaan saa nauttia kauniista näköaloista kaupunkiin ja merelle.

Hyppää kaupunkipyörän selkään. Jätkäsaaresta on lyhyt matka keskustaan, vain kaksi kilometriä. Astu ratikkaan numero 9 suoraan hotellin edestä tai nappaa kätevä kaupunkipyörä Jätkäsaarenlaiturilta. Koko päivän kestävä kaupunkipyörän käyttö maksaa 5 euroa. Kaupunkipyörät ovat muutenkin hauska tapa nähdä Helsinkiä, ja pyöräpisteitä on ympäri kaupunkia. Itse käytän kaupunkipyöriä viikottain kulkiessani työpaikaltani Lauttasaaresta keskustaan. Lue lisää kaupunkipyöristä ja niiden käyttämisestä täältä.

Shoppaile pikkuliikkeissä ja nauti kahvit kaupungilla. Vaikka Helsingin ydinkeskusta (monille tuttu Senaatintorin ja Kampin välinen alue) on täynnä kauppoja ja kahviloita, löytyvät persoonallisimmat putiikit Punavuoren alueelta. Ihania pikkukahviloita löytyy puolestaan ympäri kaupunkia – esimerkiksi Punavuoresta, Kalliosta ja Eirasta. Kurkkaa blogista aikaisemmat vinkkipostaukseni: 42 x Helsingin parhaimmat kahvilat sekä 27 x Helsingin kivoimmat putiikit.

Hemmottele itseäsi Afrodite Beautyssa. Clarionin vieressä Juutinraumankadulla sijaitsee rauhallinen Afrodite Beauty, jossa voit hemmotella itseäsi ripsi- ja kynsihoidoilla tai rentouttavilla käsi- ja jalkahoidoilla. Testasimme Adaman kanssa Lash Lift -hoidon eli ripsien kestotaivutuksen, jonka myötä lopputuloksena ovat luonnollisen kaarevat ja tummat ripset. Lash Lift tuo luonnollista näyttävyyttä ripsiin, helpotusta arkeen ja luonnollisemman vaihtoehdon ripsienpidennyksille. Hoidossa taivutetaan ja värjätään ripset, ja vaikutus kestää 6–8 viikkoa omien ripsien uusiutumisesta riippuen. Erityiskiitos myös asiantuntevasta, ystävällisestä ja lämpimästä palvelusta.

Nauti drinkki kattobaarissa. Clarionin Sky Room -baari on nähtävyys, johon tullaan nauttimaan drinkeistä ja upeista näköaloista ympäri kaupunkia. Erityisen tunnelmallinen baari on ilta-aikaan, kun aurinko laskee ja kaupungin valot syttyvät valaisemaan kaupunkia. Drinkkien lisäksi tarjolla on pientä syötävää.

Syö illallinen Kitchen & Table -ravintolassa. Clarionin alakerran ravintolan menu on tunnetun, New Yorkissa asuvan kokin Marcus Samuelssonin käsialaa. Kaikki, mitä Kitchen & Tablessa söimme oli suussa sulavaa! Annokset ovat reilun kokoisia, joten suosittelen jakamaan esimerkiksi jälkiruoan. Alkuruoaksi suosittelen lohipastramia, pääruoaksi mieleisesi Urban Garden -salaatin ja jälkiruoaksi mutakakkua.

Pulahda uima-altaaseen ja lämmittele saunassa. Clarion Hotel Helsinki on tunnettu hienosta kattouima-altaastaan, jolta avautuu näkymä Helsinkiin. Tämä kattouima-allas onkin ainoa laatuaan Helsingin hotelleissa! Vesi on lämmitetty, joten vedessä on miellyttävää viettää aikaa ja katsella maisemia. Mikäli kaipaat lisärentoutusta, käy nauttimassa saunan löylyistä.

Käy kuntosalilla tai joogaa katolla. Eikö päiväsi lähde käyntiin ilman kuntoilua? Clarionin kattokerroksessa on pieni kuntosali, jossa tehokas treeni onnistuu: tarjolla on käsipainoja, muutama lihaskuntolaite sekä useita aerobisia laitteita. Kattoterassi soveltuu puolestaan lämpiminä aamuina ihanasti joogaan.

Juokse Helsingin ympäri. Mikäli olet himourheilija ja tykkäät yhdistää kaupunkiin tutustumisen sekä urheilun, lähde juoksulenkille Helsingin ympäri. Miltä tällainen reitti kuulostaisi? Jätkäsaari - Hietaniemen ranta - Hesperiankatu - Töölönlahti - Kaisaniemenranta - Unioninkatu - Senaatintori - Eteläsatama - Kaivopuisto - Telakkakatu - Jätkäsaari. Matkaa reitille tulee 10–15 kilometriä. Ota juoksulenkki rennolla otteella ja pysähdy välillä kahville johonkin Helsingin useista rantakahviloista. 

Nauti aamiainen terassilla. Kesäaikaan tuolit ja pöydät nostetaan ulos, jotta hotellikävijät voivat nauttia aamiaisensa ulkona. Meille sattui mahtava sää, ja terassilla tarkeni ihanasti topilla! Aamiaistarjonta on laaja: tuoretta leipää, erilaisia myslejä, runsaasti erilaisia hedelmiä, jogurtteja, lämpimiä ruokia. Erityisen ilahduttavaa oli huomata, että myös vegaanit on huomioitu: tarjolla oli esimerkiksi soijajogurttia ja kauramaitoa.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentoi