EETTISIÄ KESÄSUOSIKKEJA

kaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-7.jpg

*Yhteistyössä Kaarna Livingin kanssa

Kesä tuli, kesä meni – syyskuussa viimeistään se lienee pakko hyväksyä, vaikka lämpömittari näyttääkin toista. Otan silti syksyn ilolla vastaan, sillä takana on mitä mahtavin hellekesä.

Hyppään kuitenkin vielä hetkeksi näihin heinäkuisiin kuviin, sillä halusin kertoa teille kahdesta kesäsuosikistani, jotka toivat iloa lomapäiviini. Kuten tiedätte, tykkään tutustua tuotteisiin, jotka ovat himpun verran parempia niin ympäristölle kuin ihmisille, oli kyse sitten kosmetiikasta, ruoasta tai vaatteista.

Netistä on nykyään helppo löytää eettisin periaattein valmistettuja asusteita – tai oikeastaan mitä tahansa. Yksi suosikkikaupoistani on suloinen Kaarna Living, joka on pullollaan kauniita vaatteita, asusteita, kauneus- sekä sisustustuotteita. Tykkään myös siitä, miten aktiivisesti Kaarna Livingin omistaja Heidi päivittää @kaarnaliving Instagram-tiliä tarjoten inspiraatiota ja tietoa eettisesti valmistetuista tuotteista viikottain.

Kaarna Living haluaa edistää vastuullisempaa kuluttamista tuomalla markkinoille ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta parempia vaihtoehtoja. Tämä voi tarkoittaa sitä, että hintalappu on myös hieman kalliimpi, mutta laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa panostaa. Tämän lisäksi tuotteiden tekijät saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään, samalla kun haitalliset ympäristövaikutukset minimoidaan tuotannossa.

Verkkokaupan nimellä on hauska tarina. Luonnossa kaarna suojelee puun sisempiä osia vahingoittumiselta sekä sairauksilta. Tämä on myös Kaarna Livingin tarkoitus: suojella ja vaalia. Tästä verkkokaupasta löydät tuotteita, jotka on tehty kestävästi käsityönä ja joiden laatu kertoo kunnianhimoisesta ammattitaidosta. Kaarna Living nostaa esiin tuotemerkkejä ja suunnittelijoita, joiden tuotteet ansaitsevat tulla käytetyiksi ja edistävät omalta osaltaan kestävämpää elämäntyyliä. Kuten nettisivuilla todetaan: Vastuullinen kuluttaminen tuo mukanaan niin paljon hyvää ja kaunista!

kaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-1.jpgkaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-2.jpgkaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-5.jpg

Sain kesän alussa Kaarna Livingiltä kaksi asustetta, joissa yhdistyvät eettisyys ja klassinen muotoilu: Casa Frastan suloisen Round Rattan Bag -laukun sekä Pala Eyewearin Asha Tortoiseshell -aurinkolasit.

Pala Eyewear on brittiläinen yritys, jonka aurinkolasit ovat paitsi kauniita myös tekevät hyvää: aurinkolaist ostaessasi autat eyecare-hankkeiden rahoittamista, joihin Pala tarjoaa avustuksia Afrikassa. Hankkeisiin lukeutuu esimerkiksi uusien näkökeskusten ja apteekkien rakentaminen sekä välinehankintojen tekeminen. Kirjoitin Palasta jo aiemmin tällä viikolla – käy lukemassa postaus täältä!

Ruskeita ruokolaukkuja on voinut bongata tänä kesänä niin kaduilta kuin somesta. Casa Frastan käsintehdyissä laukuissa ihastuttaa vaihtelevuus: koska laukut valmistetaan käsityönä, laukkujen muoto, koko ja väri voivat vauhdella. Näin ollen jokainen laukku on uniikki. Ruoko on materiaalina vahva, kestää aikaa patinoituen entistäkin kauniimmaksi. Pieneen laukkuun ei mahdu juuri muuta kuin puhelin ja huulipuna, mikä sopi täydellisesti lomailuun – kun kameran kanssa tulee viettyä arkenakin paljon aikaa, on lomalla ihanaa unohtaa kamera hetkeksi kotiin. Casa Frasta työllistää vastuullisesti käsityöläisiä Karangasem kylässä Balilla.

Otsikossa hehkutin eettisiä kesäsuosikkejani, mutta tosiassa nämä kaunokaiset sopivat mihin tahansa vuodenaikaan. Ruokolaukku toimii ihan yhtä hyvin asusteena syksyllä kuin kesälläkin. Toisaalta mieleni tekisi säilöä laukku kaapin kätköihin – jotkin vaatteet ja asusteet säilyttävät viehätyksensä juuri siksi, että ne yhdistyvät eri vuodenaikoihin liittyviin muistoihin.

kaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-3.jpgkaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-4.jpgkaarnaliving-casafrasta-roundrattanbag-sundayblondie-6.jpglue myös:

äänestä valinnoillasi

pura finland – kestävää pehmeyttä

moimoi  laukku joka kestää läpi elämän

eettisiä urheiluvaatteita  wear népra

Kuvat: Saranda Dedolli / Tyhjä Ajatus

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *