FLÄT NO 14

Talonrakennusprojektin ja arjen pyörityksen keskellä tuntuu välillä siltä, että viikonloppuna tekee vain mieli viettää aikaa kotona. Vielä muutama vuosi sitten kävimme säännöllisesti aamiaisella Helsingin kahviloissa mieheni kanssa. Nykyisin koti vetää enemmän puoleensa – eikä siinä ole tietenkään mitään pahaa! Viikonloppuisin on monesti niin mukavaa lueskella lehtiä ja kirjoja kotona, käydä ulkoilemassa ja ottaa rennosti. Mutta kyllä välillä iskee sellainen olo, että nyt täytyy päästä johonkin.

Kun viime sunnuntai sarasti harmaana ja sateisena, päätin, että se on täydellinen päivä kahdelle lempiasiallemme: kaupunkibrunssille ja museolle. Niinpä lähdimme aamiaiselle Kallion Flät no 14 -kahvilaan, josta jatkoimme Kiasmaan.

Flät no 14 avasi kahvila-ravintolan entisen Berggan tiloihin Karhupuistoon viime kesänä. Niin kiva kuin Bergga olikin, oli muutos mielestäni positiivinen, sillä Bergga tuntui jotenkin nuupahtaneelta ja tarjoiluissakin oli usein parantamisen varaa.

Heti Flätiin astuttuamme edessämme avautui vilkas ja eloisa tila täynnä nälkäisiä kaupunkilaisia. Flät no 14 on erityisen tunnettu pienistä jaettavista annoksistaan, joita on tarjolla niin arkisin kuin viikonloppuisin. Aamulle ja illalle on omat ruokalistansa, joiden kera voi nautiskella kahvia, tuorepuristettuja mehuja tai viiniä.

Homma toimii siis näin: Rakennat oman aamiaisesi valitsemalla menusta kolme, viisi tai seitsemän annosta. Kolmen annoksen hinta on 12 euroa, viiden annoksen 19 euroa ja seitsemän 25 euroa. Varsin kohtuulliset hinnat, siis! Mikä parasta, listalta löytyy kaikille jotakin, ja erityisruokavaliot luonnollisesti huomioidaan.

Valitsimme seitsemän annoksen kombon, jonka jaoimme keskenämme. Mieheni tilasi leikkeleitä, lohimoussea ja jogurtin granolalla, minä puolestani avokadon, jogurtin granolalla ja vispipuuron. Näiden lisäksi jaoimme munakokkelin. Jokaiseen aamiaissettiin sisältyy lisäksi herkullista tuoretta leipää.

Ah! Oli kyllä ihanin brunssi pitkään aikaan kahden kesken. Miestä pikkuannokset aluksi epäilyttivät, mutta sanoisin, että seitsemästä annoksesta riitti juuri sopivasti kahdelle. Laatu korvaa määrän – ruoka oli herkullista ja maut ihanan raikkaita! Minun omassa listauksessani Flät no 14 brunssi nousi yhdeksi Helsingin parhaimmista. Myös tunnelma oli kahvilassa kohdillaan: rento musiikki ja eri pariset astiat sekä huonekalut loivat kotoisaa tunnelmaa. Pakko antaa myös tunnustusta palvelulle, sillä meitä palvellut tarjoilija oli todella mukava!

Flät no 14 oli todella suosittu sunnuntaina – eikä ihmekään, onhan sijainti loistava ja tarjoilut ihanat. Saavuimme paikalle kello kymmenen aikoihin, mutta saimme vapaan pöydän heti. Tarjoilija kertoi, että innokkaita brunsseilijoita on yleensä ovella jonoksi asti jo kello yhdeksältä kahvilan avatessa, mutta pahin ruuhkapiikki on kello 11-12.

Tänne on kyllä pakko poiketa brunssille uudelleen, vaikka kesäaikaan, jolloin pääsee ulkoterassille. Tai sitten ilta-aikaan istumaan iltaa ystävien kanssa. Oli miten oli, mikäli haluat kokea Kallion kotoisaa tunnelmaa parhaimillaan, this is the place to be. <3

Flät no 14
Viides linja 14
Ma-ti 8-18, ke-pe 8-23, la 9-23 ja su 9-17

lue myös:

ravintola tannerin sunnuntaibrunssi

parasta helsingissä just nyt: way bakery and wine bar

brekkie goals andante

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi ravintolat suosittelen hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Flät No 14 | Lounais Suomen Uutiset
    25.6.2020, 10:27

    […] FLÄT NO 14 – Sunday Blondie | Lily – Flät no 14 oli todella suosittu sunnuntaina – eikä ihmekään, onhan sijainti loistava ja tarjoilut ihanat. Saavuimme paikalle kello kymmenen aikoihin, mutta saimme vapaan pöydän heti. Tarjoilija kertoi, että innokkaita brunsseilijoita on yleensä ovella jonoksi asti jo kello yhdeksältä kahvilan avatessa, mutta pahin ruuhkapiikki on kello 11-12. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *