FLOAT KALLIO

floatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_1.JPG

*Yhteistyössä Float Kallion kanssa

Toisinaan tekee hyvää olla täydellisen yksin omien ajatustensa kanssa.

Moni teistä on varmasti kuullut tai lukenut rentoutuskellunnasta. Kyse on meditatiivisesta rentoutumismuodosta, jossa kellutaan suolavedellä täytetyssä tankissa. Aistiärsykkeettömässä ympäristössä keho saa levätä ja mieli rentoutuu.

Kävin testaamassa hehkutetun Float Kallion rentoutuskellunnan eräänä perjantai-iltapäivänä. Float Kallion ovesta astuessani kiinnitin ennen kaikkea huomioni huolella harkittuihin yksityiskohtiin. Aula ja oleskeluhuone oli maalattu puhtaan valkoisiksi, ja jossain taustalla soi rauhoittava musiikki. Oleskeluhuone oli todella tarkoitettu rentoon hengailuun: oli kirjoja, lehtiä, LP-levyjä, viherkasveja, mukava sohva sekä säkkituoleja. Voikin sanoa, että rentoutuminen alkoi jo siinä vaiheessa, kun odotin kelluntaan pääsyä.

floatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_2.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_5.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_3.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_6.JPG

Float Kalliossa on kaksi kelluntatankkia, kumpikin omassa huoneessaan, jonka yhteydessä on myös suihku. Koska olin kellujana ensikertalainen, sain hyvät ohjeistukset ennen kuin minut jätettiin yksin huoneeseen.

Ennen kelluntaa huoneessa soi musiikki 10 minuuttia, jonka aikana käydään suihkussa ja asetutaan kelluntatankkiin. Kun musiikki loppuu, valot sammuvat huoneesta.

Ennen kelluntaa kannattaa tarkistaa yksi asia: jos sinulla on nirhaumia tai haavoja, rasvaa ne vaseliinilla, joka on jätetty huoneeseen. Näin suolavesi ei pääse kirvelemään haavoissa. Kannattaa siis lykätä esimerkiksi säärien sheivausta seuraavaan päivään.

Huoneeseen oli jätetty korvatulpat, jotka asetin korviini. Astuin tankin sisään, jonka suolavesi oli miellyttävän lämmintä. Tankin sisällä vaihtuivat hitaasti värivalot, jotka kuitenkin suositeltiin otettavaksi pois päältä rentoutuksen ajaksi. Suljin valot ja kelluntatankin kannen ja asetuin makaamaan suolaveteen mahdollisimman mukavasti.

Muutaman minuutin päästä musiikki loppui ja valot sammuivat. Huoneessa tuli pilkkopimeää.

floatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_9.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_10.JPG

Kellunta on kokemuksena erikoinen – en ole koskaan kokenut vastaavaa. Miltä tuntuu kellua syvässä pimeydessä, täysin yksin ja alasti?

Kelluntatankissa tuntee todella olevansa vain omien ajatustensa kanssa. En pystynyt täysin tyhjentämään mieltäni, joten kellunnan aikana mieleeni eksyi kaikenlaisia ajatuksia. Jostain syystä tila sai ajattelemaan pikemminkin elämän suuria kysymyksiä kuin viikonlopun kauppalistaa. Mikä on elämän tarkoitus, mikä tekee juuri minut onnelliseksi, miten pieni osa universumia sitä itse onkaan… Tällaiset ajatukset pyörivät päässäni.

Miellyttävän kellunta-asennon omaksuminen on vaikeaa monelle ensikertalaiselle. Aluksi kelluin kädet ”ylös nostettuina” pääni molemmin puolin, kunnes loppuajan kelluin joogasta tutussa savasana-asennossa. Niskani tuntui kuitenkin puutuvan hieman molemmissa asennoissa.

Yhtä kelluntaa kohden on varattu aikaa 90 minuuttia, josta itse kellunta kestää 60 minuuttia. Kun kellunta loppui, alkoi musiikki jälleen soida, ja huoneen valot tankin ulkopuolella syttyivät. Pesin suihkussa suolan iholtani, kuivattelin ja siirryin kauneushuoneeseen, joka oli varustettu ihanan Mia Höydön tuotteilla. Sen jälkeen siirryin rentoutumaan oleskeluhuoneeseen juomaan teetä.

floatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_7.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_8.JPGfloatkallio_rentoutuskellunta_kellunta_sundayblondie_4.JPG

Lopputulos: En päässyt täysin kellunnan lupailemaan meditatiiviseen tilaan, mutta toisaalta kelluntaan tottuminen vaatiikin useamman testikerran. Jo ensimmäisen kerran jälkeen pystyn kuitenkin toteamaan, että esimerkiksi hieronta tai hot-jooga on itselleni mieluisempi rentoutumismuoto: pidän siitä, että voin rentoutua kosketuksen kautta, ja pääsen parhaiten meditatiiviseen tilaan hitaiden liikesarjojen ja sen jälkeen suoritettavan rentoutumisen kautta.

Suosittelen silti jokaista testaamaan rentoutuskelluntaa, sillä jokaisen olisi hyvä tietää, miltä tuntuu olla täysin yksin omien ajatustensa ja itsensä kanssa. Monet meistä eivät osaa enää pysähtyä hetkeksikään paikoilleen. Tuolloin pimeydessä kelluminen voi parhaimmillaan tarjota oman ajatusmaailman mullistavan kokemuksen.

Float Kalliolla on tarjolla monenlaisia paketteja aina yhdestä kelluntakerrasta sarjakortteihin. Itse testaisin mieluusti Perfect Morning -konseptin, johon kuuluu jooga, kellunta ja aamiainen. Kurkkaa palvelut ja hinnasto yrityksen nettisivuilta!

Haluaisitko testata kelluntaa? Hyödynnä Float Kallion alekoodit!

Koodilla KAAMOS saat kolmena kerran tutustumispaketin hintaan 99€ (norm. 120€)

Koodilla SYKSYYN saat yhden kellunnan hintaan 50€ (norm. 67€)

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (7)
 1. Jerry / Pako Arjesta
  25.9.2017, 05:49

  Itse kuulin tästä ensimmäistä kertaa Tim Ferrissiltä, jolloin mielenkiintoni todellakin heräsi kelluntaa kohtaan. Uskon, että tuosta voisi olla varsinkin minulle hyötyä, koska tuo rentoutuminen jää usein taka-alalle kaiken muka ”tärkeämmän” tieltä. Ensimmäinen kerta olisi varmaankin sitä, että mieli vain täyttyisi kaikista ajatuksista, mutta ehkä useamman kerran jälkeen sen oppisi jopa tyhjentämään. Float Kallio on ollut jo pitkään harkinnassa, joten pitää katsoa, jos sitä saisi jossain vaiheessa aikaiseksi mennä testaamaan sitä :). Kiitos rehellisestä postauksesta!

  1. Mä uskon, että tämä voisi olla todellakin juuri sulle kiinnostava kokemus! Mutta kuten sanoit, täydellisen zen-tilan saavuttaminen vaatii varmasti useamman käyntikerran. Float Kallion kolmen kerran kelluntapaketti (120€) on itse asiassa varsin edullinen – yksi kelluntakerta maksaa normaalisti 67€, kolmen kerran sarjakortilla vain 40€. Ehkä sun kannattaisi testata sellaista? :–)

   Ja voisin kuvitella, että tykkäisit myös itse paikasta! Float Kalliossa on ihanan rauhallinen tunnelma. En tiedä miksi, mutta jotenkin mulle tulee tällaisista hiljaisista rentoutumishetkistä aina Japani mieleen. Ihailen niin kovasti japanilaisten taitoa elää hetkessä. 

   1. Jerry / Pako Arjesta
    26.9.2017, 13:50

    Pitää tosiaan harkita tuota, jos menis testaamaan :). Ja Japani-puheet on aina hyviä mulle, jos haluaa myydä jotain xD. Seesteisyydestä ja rauhallisuudesta tulee itselläkin mieleen Japani, koska ne todellakin osaa sen (ehkä se on pakollinen vastapaino hektisyydelle).

    1. No just Japani-kortilla mä ajattelinkin tämän sulle myydä ;–D Ei vaan, kellunta on kyllä jännittävä kokemus, jota mun mielestä jokaisen kannattaisi ainakin testata!

     Mulla on hirveä ikävä Japaniin. En tiedä milloin pääsen Japaniin uudestaan, mutta jossain vaiheessa sinne on kyllä pakko päästä. 

     1. Jerry / Pako Arjesta
      27.9.2017, 15:14

      Kannattaa varmasti!

      Jep, itsellä on ollut ihan sama tunne oikeastaan taukoamatta siitä asti, kun palasin ensimmäiseltä Japanin reissulta :). Siitä ei vaan saa tarpeekseen! Onneksi meillä on liput varattuna ensi keväälle, koska muuten tästä syksystä ei ehkä selviäisi selväjärkisenä. Pakko muuten kysyä, onko tuota samanlaista ikävää ollut joihinkin muihin kohteisiin (jos on, mihin)? Kysyn siksi, että itsellä ei oo ollut samaa kaipuuta yhtään minnekään muualle kuin Japaniin, mutta toisaalta Japani on ollut mulle alusta asti todella merkittävä paikka.

 2. Täytyy myöntää että itse kuulun siihen kategoriaan kenelle rentoutumiskellunta on täysin uusi juttu! Mutta kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta kokonaisuudelta 🙂 Ja varmasti pitää paikkaansa, että kelluntahetken meditatiivisimpään tilaan pääsy vaatii useamman kerran totuttelua. Hmm, kiinnostuin kovasti! Yksi kysymys heräsi mieleen: Koitko tuolla kellunta-altaassa oloa ahdistavaksi? Kuulostaa ensikertaa asiasta kuulleena hurjalta laittaa tuo kansi kiinni.. 🙂

  1. Olipa hauskaa, että törmäsit rentoutumiskelluntaan nyt ensimmäistä kertaa! Toivottavasti sait tästä jutusta kivasti tietoa kellunnasta :–)

   En kokenut kelluntatankissa oloa lainkaan ahdistavaksi. Tankki on oikeasti tosi tilava ja sen kansi helppo avata sekä sulkea. Kansi ei itse asiassa mene ihan kokonaan kiinni, vaan siihen jää pieni rako.

   Aluksi jännittävintä oli täydellinen pimeys: kun valot sammuivat, iski sekunnin murto-osaksi ”paniikki”, kun ei nähnyt yhtään mitään. Mutta kun tietää tasan tarkkaan, missä on, on olo rauhallinen. Voi tietoisesti keskittyä vain rentoutumaan.

   Float Kallion henkilökunta antaa yksityiskohtaiset ohjeet ennen kelluntatankkiin menoa, joten tilanteessa ei ole mitään pelättävää. Ja jos täydellisessä pimeydessä kelluminen tuntuu liian pelottavalta ajatukselta, voi tankin sisällä olevat värivalot aina jättää päälle. :–)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *