HANNAN HERKKUGRANOLA
Keskiviikko – taas ollaan jo melkein puolivälissä tätäkin viikkoa! Sanotaan vaikka näin, että en valita.
Syksyn tullen kaikenlaiset kotoiluun liittyvät asiat alkavat taas kummasti kiinnostaa enemmän. Kirjojen lukemisen ja sarjojen katselemisen lisäksi tekee mieli häärätä enemmän keittiössä. Sain Foodinilta jonkin aikaa sitten muhkean paketin erilaisia pähkinöitä, ja niistä inspiroituneena päätin tehdä pitkästä aikaa itse granolaa.
”Oikeaoppinen” granola on väriltään ihanan kullanruskea ja rouskuu rapeasti suussa. Valmistan oman granolani mieluiten kaurasta, mutta toki muitakin viljoja voi käyttää. Pähkinät ja siemenet tekevät granolasta täyttävämmän, ja hunaja tuo siihen sopivasti makeutta.
Mikä parasta, itse tehtyyn granolaan voi valita juuri sellaiset pähkinät, siemenet ja kuivatut marjat tai hedelmät, jotka ovat omaan makuun. Omia suosikkejani ovat kuivatut karpalot, mango ja kookoslastut.
HANNAN HERKKUGRANOLA
- 8 dl kaurahiutaleita
- 2 dl manteleita
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljaa
- 0,75 dl kookosöljyä
- 1 dl hunajaa
- 1,5 dl kuivattuja karpaloita
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet ja mausteet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hunaja tasaisesti.
Kaada granolaseos leivinpaperin päälle pellille ja taputtele seos lastalla tasaiseksi levyksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele seosta puolivälissä paistoa ja taputtele jälleen tasaiseksi levyksi. Ole tarkkana paistoajan kanssa, ettet polta granolaa! Kaurahiutaleet ruskistuvat nopeasti, ja ne kypsyvät vielä kuumalla pellillä, kun nostat sen ulos uunista jäähtymään.
Anna granolan jäähtyä rauhassa vähintään puoli tuntia tai vaikka seuraavaan aamuun. Lisää jäähtyneeseen granolaseokseen kuivatut karpalot. Nauti granola sellaisenaan tai jogurtin ja marjojen kera!
lue myös:
vegaaniset suklaaproteiinipallot
lehtikaali-päärynä smoothie bowl
FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST