JOOGAA LAUTTASAARESSA – ISHTA YOGA

Sunday Blondie

*Yhteistyössä ISHTA Yogan kanssa

Tuskin keksin montaa yhtä ihanaa tapaa aloittaa aamun kuin jooga.

Parasta on se, jos joogatunti sijaitsee vain muutaman askeleen päästä omasta työpaikasta. Kun Sugar Helsingiltä kysyttiin, haluaisinko osallistua Lauttasaaressa työpaikkani vieressä sijaitsevaan ISHTA Yoga Pop Up Studioon, olin valmis lähtemään heti joogatunnille. Itse asiassa olin menossa ensimmäiselle tunnille jo viikkoa ennen kuin pop-up alkoi.

ISHTA-jooga on 1960-luvulla syntynsä saanut joogaperinne. ISHTA tulee sanoista Integrated Science of Hatha, Tatra ja Ayurveda: kyseessä on siis näiden kolmen joogaperinteen yhdistelmä. ISHTA Yoga -tunteja vetävät Lauttasaaressa joogaopettajat Aino ja Mikaela, jotka opettavat joogaa myös tämänhetkisessä kotikaupungissaan New Yorkissa. Suomessa naiset opettavat joogaa elokuun loppuun asti.

Tähän mennessä olen käynyt Flow & Yin sekä Open Flow -tunneilla, jotka yhdistelevät rauhallisia venytyksiä sekä kehoa lämmittäviä asanoita. Tykästyin Mikaelan tunneilla hänen tapaansa pyytää palauttamaan mieleen omat tavoitteet pari kertaa harjoituksen aikana: oli kyse sitten rentoutumisesta, jostakin asiasta irti päästämisestä tai luottamuksen vahvistamisesta. Harjoituksen loppupuolella shavasana-asennossa makoillessamme hän peitteli oppilaat kevyesti huovilla ja kävi painamassa olkapäitämme. Kosketus ja sen mukanaan tullut hajuste – laventeliöljy – syvensivät harjoituksen tuomaa rentoutusta entisestään.

Mikaela kiersi tunnin aikana korjaamassa asentoja, ja hän tarkasti minulta muutaman asennon vielä tunnin jälkeen. Tiedän, että kaikki eivät tykkää koskettelusta ja korjailusta, mutta itse rakastan tarkempia ohjeita, sillä haluan oppia joogaamaan paremmin ja kehoani kunnioittaen. Juuri tästä joogassa on kyse: on sama, miten syviin venytyksiin muut pystyvät – tärkeintä on tehdä harjoitukset tavalla, jotka tuntuvat juuri omassa kehossa hyviltä.

Rentoutuksen lisäksi mieleeni jäivät Mikaelan opit: "Mieli hallitsee ajatuksia, ja hengitys hallitsee mieltä."Tämä on hyvä muistaa etenkin kiireen keskellä.

Ishta Yoga Pop Up Studio
17. heinäkuuta – 27. elokuuta
Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10
Tutustu aikatauluun ISHTA Yogan nettisivuilla!

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentoi