KAIKKI IRTI LOMASTA

kaikki-irti-lomasta-sundayblondie-1.jpg

Syy, miksi minusta ei ole kuulut mitään koko heinäkuussa: kesäloma!

Aloitin lomani matkaamalla helteiseen Lontooseen ja sieltä suoraan Madeiralle, jossa vain makoilimme aurinkotuoleissa. Jostain syystä pääsen lomatilaan nopeimmin, kun suuntaan heti pois kotoa: etenkin ulkomailla normaalit kuviot unohtuvat nopeasti mielestä, kun pääsee tutustumaan uusiin mestoihin.

Heinäkuussa olen siis somettanut surkeasti mutta syönyt monta litraa jäätelöä, uinut, lukenut kirjoja ja vain makoillut auringossa hiljaa tekemättä yhtään mitään. Alan pikkuhiljaa päästä lomailun makuun – sääli sinänsä, sillä ensi viikolla työt taas kutsuvat. Tuntuu ihanalta tehdä asioista ilman aikatauluja ja kiirettä!

Tässä löhötessäni olen huomannut, että täydelliseen rentoutumisen tilaan päästäkseen lomalla kannattaa noudattaa seuraavaa ohjenuoraa:

kaikki-irti-lomasta-sundayblondie-2.jpgÄLÄ AVAA TYÖSÄHKÖPOSTIA. Ehdoton no no.

RAJOITA SOMEN KÄYTTÖÄ. Jätä puhelin välillä kokonaan kotiin. Tutustu niin tutuihin kuin tuntemattomiin hoodeihin avoimin mielin ja ilman jatkuvaa somen päivittämistä. Ehdit jatkaa matkakuvasi kavereillesi viikonkin päästä, eikä kukaan kuole! Jos some on ammattisi ja sen päivittäminen on välttämätöntä, päätä tietty aika päivästä, jolloin julkaiset postauksesi ja tsekkaa kommentit vasta seuraavana päivänä, kun teet uuden julkaisun. Näin some ei vie huomiotasi monta kertaa kesken päivän.

TEE ASIOITA SPONTAANISTI. Tee asioita, joita et normaalisti tekisi. Älä mieti, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat, äläkä varsinkaan mieti vatsamakkaroita. Tee asioita, koska ne tuntuvat hauskoilta – kaiken ei tarvitse olla aina järkevää.

kaikki-irti-lomasta-sundayblondie-3.jpgÄLÄ SUORITA JA AIKATAULUTA LIIKAA. Loman suola on se, että kalenterissa on aikaa mille tahansa. Kenties voisit kerrankin kysyä kaveria spontaanisti jäätelölle kanssasi samana päivänä?

MENE LUONTOON. Loma on mitä parhainta aika ulkona luonnossa hengailulle: luonto elvyttää ja helpottaa stressiä. Syke laskee ja mieli hiljenee, kun lähdet kävelylle metsään tai peltojen keskelle ja pulahdat lenkin päätteeksi uimaan.

OLE TEKEMÄTTÄ MITÄÄN. Laakereillaan makaaminen ei ole kaikkien juttu, mutta omasta mielestäni levottomimpienkin kannattaisi kokeilla sitä. Mene aurinkoon makoilemaan, anna ajatusten kulkea, torku, tuijottele taivaalle. Ideat alkavat lentää, kun annat aivoillesi aikaa rullailla omia menojaan.

Toivottavasti tekin olette saaneet nauttia kesälomasta ja suloisesta toimettomuudesta! ♡

kaikki-irti-lomasta-sundayblondie-4.jpgKuvat: Saranda Dedolli / Tyhjä ajatus

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *