KODIKASTA ASUMISTA TUKHOLMASSA – BOTELL VOLTA

botellvolta_forenom_stockholm_1.jpg

*Yhteistyössä Forenomin kanssa

19-vuotiaana lähdin kuukaudeksi reilaamaan ystävieni kanssa. Reppureissulla yösijaksi kelpasi mikä tahansa, kunhan hinta oli halpa tai parhaimmillaan ilmainen: meluisa hostellidormi, jaettu huone, kirkon takapihan nurmikko tai juna-aseman kivinen lattia.

Sittemmin olen muuttunut mukavuudenhaluisemmaksi, ja nykyisin vietän matkaillessani yöni aina hotellissa. Pidän hyviä yöunia arvossaan, sillä virkeänä jaksan kävellä koko pitkän päivän ja tutustua uuteen kaupunkiin. Oma suihku ja mukava sänky ovat matkaillessa kaiken A ja O.

Tukholman reissullamme pääsin kokemaan uudenlaisen majoitusmuodon: Brommassa sijaitsevan Botell Voltan, joka on majoitusmuoto kodinomaisen asumisen ja hotellin väliltä. Mitt emellan bostad och hotell – eli botell.

Botell Volta on ensimmäinen Ruotsiin noussut botell. Hyvällä maulla toteutettu botell on rakennettu entisen pölynimuritehtaan tiloihin. Huoneet on sisustettu skandinaaviseen tyyliin minimalistisesti, mikä saa pienetkin huoneet tuntumaan tilavilta.

Forenomin operoima botell vastaa myös Tukholman huutavaan asuntopulaan: kuka tahansa voi ostaa Botell Voltasta huoneen ja omistajan poissaollessa Forenom vuokraa asuntoa turvallisesti eteenpäin. Tämänkaltainen asumismuoto voi olla erityisen kätevä ihmisille, jotka matkustavat paljon ja viettävät kotona vain vähän aikaa tai asuvat pääosin Tukholman ulkopuolella.

botellvolta_forenom_stockholm_2.jpgbotellvolta_forenom_stockholm_3 copy.jpgbotellvolta_forenom_stockholm_4.jpg

Jokainen tyttöporukastamme sai oman huoneen, joten rauhaisat unet oli taattu. Koska botell-konsepti on vielä varsin tuore, hohtivat Botell Voltan huoneet uutuuttaan. Huonetyyppejä oli kolme erilaista: Compact (yhdelle hengelle), Studio (1–2 hengelle) ja Family 1–4 hengelle. Compactin hinnat lähtivät 68 eurosta, Studion 83 eurosta ja Familyn 100 eurosta.

Majoituimme Studio- ja Family-huoneissa, joista löytyi keittiö, sohva-alue, sänky ja tilava kylpyhuone. Keittiö oli hyvin varusteltu, kaapeista löytyivät kaikki tarvittavat aterimet ja muutama kokkailuvälinekin. Kylppärissä oli runsaasti pyyhkeitä ja saippuaa, hiustenkuivaajan olisi saanut siivoojalta pyydettäessä. Vuoteeni sijaitsi parvella, joka oli kesäaikaan hieman lämmin, mutta mukavan hämärä. Kaiken kaikkiaan huone oli moitteeton, ja siellä olisi viettänyt mieluusti enemmänkin aikaa. Tykästyin erityisesti Botell Voltan käyttämään Parakey-applikaatioon: huoneen ovi avattiin kännykkään ladattavan applikaation ja bluetoothin kautta.

Bromma oli meistä kaikille täysin tuntematonta aluetta. Naureskelimme etukäteen hieman kaupunginosalle: kuka majoittuu Tukholman matkalla Brommaan, kauas keskustasta?

botellvolta_forenom_stockholm_6.jpgbotellvolta_forenom_stockholm_5.jpgbotellvolta_forenom_stockholm_8.jpg

Epäily oli lopulta turhaa, sillä botellimme oli vain muutaman metropysäkin päässä Tukholman keskustasta – ensin matkattiin yksi pysäkinväli paikallisjunalla, loppumatka metrolla. Matka itsessään oli aina ihanan rentouttava, sillä ikkunoiden takaa avautui upeita maisemia: vilkkaita venesatamia, meren ylle nousevia kallioita ja vehreitä metsiä. Yhtä rauhallisia maisemia kuin Espoon Matinkylässä tai Helsingin Vuosaaressa.

Jos lähdet Tukholmaan yhdeksi yöksi, kannattaa hotelli ottaa keskustasta – näin kaikki nähtävä ja koettava on vain muutaman askeleen päässä. Mutta jos vietät kaupungissa pidemmän ajan, on hauskaa tutustua uusiin alueisiin. Botell Voltassa majoittuu kätevästi isompikin porukka huokeaan hintaan, samassa huoneessa tai jokainen omassa huoneessaan.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (4)
  1. Kiva konsepti ja huoneet näyttävät todella tyylikkäiltä! Toivottavasti oli ihana reissu 🙂

    1. Botell Voltan huoneet olivat kyllä todella tyylikkäitä – huomattavasti hienompia kuin monessa hotellissa, jossa olen yöpynyt! Reissu oli mitä ihanin ja kaipaan jo nyt takaisin Tukholmaan 

  2. Voi tuli ikävä Brommaan! <3 

    1. Bromma girls 4ever 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *