KURKUMA-PORKKANA-OMENAMEHU

kurkumamehu-kurkumaporkkanamehu-turmericjuice-sundayblondie-1.JPG

Joulu lähestyy päivä päivältä – ja nyt siitä uskaltaa jo puhua ääneen.

Mieleni on tehnyt ostaa glögiä kotiin ja täyttää keittiö jouluisten mausteiden tuoksulla. Juuri erilaiset tuoksut ovat joulussa parasta: kaneli, takkatuli, tuoreet havunneulaset, kirpeä pakkanen. Niillä kaikilla on oma tuoksunsa.

Kurkumalatte rantautui pari talvea sitten suomalaisiin kahviloihin maailmalta ja tuli jäädäkseen. Omassa mielessäni kurkuma liittyy jostain syystä juuri syksyyn ja talveen, kun illat pimenevät ja ulkona on viileää. Oranssinkeltaisessa juomassa on mausteisen jouluinen maku.

Kurkuma käy kuitenkin moneen muuhunkin kuin kuumiin juomiin – esimerkiksi erilaisiin pataruokiin ja mehuihin. Kurkumalla on antioksidanttisia vaikutuksia ja se edistää ruuansulatusta. Flunssaisia suositellaan juomaan kurkumateetä, sillä kurkuma sisältää ainesosia, jotka auttavat vahvistamaan elimistön puolustusärjestelmää.

Mitä kurkumamehuun sitten kannattaisi laittaa? No, esimerkiksi näitä.

kurkumamehu-kurkumaporkkanamehu-turmericjuice-sundayblondie-2.JPGkurkumamehu-kurkumaporkkanamehu-turmericjuice-sundayblondie-4.JPGKurkuma-porkkana-omenamehu (4dl)

– 2 palaa kurkumaa
– 3 porkkanaa
– 2 omenaa
– 1 päärynä
– 1/2 lime

Kurkumassa itsessään on aavistuksen kitkerä maku, ja siksi se kaipaakin kaverikseen makeutta. Omena, päärynä ja porkkana muodostavat raikkaan kombon. Lämmin granaattiomena-päärynäpuuro on kuin lämmin halaus, suloinen aloitus aamuun.

kurkumamehu-kurkumaporkkanamehu-turmericjuice-sundayblondie-3.JPGkurkumamehu-kurkumaporkkanamehu-turmericjuice-sundayblondie-5.JPG

aiemmat tuoremehureseptit:

ananas-pinaatti-appelsiinimehu

punajuuri-porkkana-granaattiomenamehu

lehtikaali-selleri-omenamehu

appelsiini-porkkana-mango-inkiväärimehu

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *